Jump to content

iRiver a lansat AK120, un player MP3 pentru audiofili


Tendoi
 Share

Recommended Posts

Piaţa player-elor MP3 şi MP4 se află într-o continuă scădere, nici măcar Apple nereuşind să poată concura cu omniprezentele smartphone-uri, care oferă redare audio/video suficient de bună pentru cei mai mulţi utilizatori. iRiver consideră însă că, deşi a pierdut atenţia cumpărătorilor obişnuiţi, încă o mai poate capta pe a celor foarte exigenţi.

Imagini pentru iriver ak 100

O versiune îmbunătăţită a modelului AK100, care a fost lansat la sfârşitul anului trecut, noul player audio AK120 oferă un ecran IPS de 2,4” şi o stocare internă cu o capacitate de 64 GB, care poate fi extinsă până la 192 GB graţie celor două sloturi MicroSD. Carcasa este fabricată din aluminiu şlefuit, aceasta oferind trei butoane pentru controlul interfeţei sau redării şi un buton rotativ pentru controlul volumului.

Aspectele care fac din acest player MP3 un produs deosebit se ascund însă în interior. Etajul audio foloseşte două convertoare digital-analogic Wolfson 8740, care oferă procesare 24 bit/192KHz cu un SNR de 110 db şi un nivel foarte scăzut al distorsiunilor de numai 0,0009%. Acestea sunt implementate într-o configuraţie dual monaural, fiecare DAC procesând un singur canal monofonic, la fel ca sistem audio de vârf.

iRiver AK120 oferă şi intrare optică digitală, aceasta putând fi folosită pentru înregistrarea surselor externe de bună calitate în formatul lossless Mastering Quality Sound. Pe lângă formatul MQS, AK120 redă şi fişierele FLAC, APE, WAV, fiind astfel o opţiune bună pentru cei care preferă formatele fără pierderi de compresie, dar şi banalele WMA, MP3 sau OGG.

Aceste dotări audio de lux vin însă şi cu un preţ pe măsură: iRiver Ak120 va fi disponibil la un preţ de 1300 de dolari.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.