Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Europenii vor cumpăra mai puține mașini după 2025: “Clienții vor prefera platformele de mobilitate în detrimentul mașinilor personale”


Madalin AM
 Share

Recommended Posts

Europenii vor cumpăra mai puține mașini după 2025: “Clienții vor prefera platformele de mobilitate în detrimentul mașinilor personale” - Poza 1

 

Europenii vor cumpăra mai puține mașini după 2025 și se vor concentra mai mult pe platformele de mobilitate precum Uber sau Bolt, arată un studiu PwC. Potrivit analizei, 50% dintre europeni iau în calcul să renunțe la mașina personală în favoarea serviciilor de “robotaxi cu vehicule autonome” dacă acestea vor avea un preț convenabil.

Parcul auto al Europei va crește cu 1,4% până în anul 2025, la 273 milioane mașini, de la 269 milioane mașini în acest an, după care se va reduce cu 5,4% până în 2030, ca urmare a dezvoltării platformelor de mobilitate (de tipul Uber, Clever, Bolt etc), dar și a modalităților de proprietate alternative, potrivit celui mai recent studiu PwC Digital Auto Report.

 

Studiul arată nevoia de soluții noi de transport, o variantă fiind modelele de proprietate alternative, precum abonamentul, închirierea, car sharing, ride hailing, ride sharing și micro mobility.

Potrivit sondajului realizat de PwC în rândul europenilor, 74% dintre consumatori vor opta pentru cel mai convenabil mod de a călători, inclusiv pentru folosirea mai multor tipuri de transport, iar 28% dintre proprietarii europeni de vehicule cred că pot câștiga bani din împărțirea mașinii lor printr-o platformă peer-to-peer.

 

De asemenea, peste 50% dintre consumatori ar fi dispuși să plătească până la 250 dolari pentru un abonament lunar pentru plimbări nelimitate în oraș. Un procent similar (47%) din consumatorii europeni ia în considerare renunțarea la propria mașină în favoarea serviciilor de robotaxi autonome dacă vor avea un preț adecvat.

 

 

Sursa: aici

Link to comment
Share on other sites

  • .Vlad locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.