Jump to content

AC Schnitzer se ocupă de BMW X3 M Competition. Câți cai are acum


Madalin
 Share

Recommended Posts

AC Schnitzer se ocupă de BMW X3 M Competition. Câți cai are acum

 

Așa cum a promis în trecut, BMW lipește emblema M pe cât mai multe modele din gama sa, un exemplu recent fiind SUV-ul compact X3 M Competition. Desigur, nu este totul atât de simplu: odată cu litera M, mașina primește un munte de putere și un tren de rulare care să pună eficient puterea pe asfalt.

 

În cazul lui X3 M Competition, motorul L6 de 3,0 litri produce 510 cai-putere și un cuplu de 600 Newtoni-metru, suficient să lanseze mașina de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde, mulțumită în parte și sistemului cu tracțiune integrală M xDrive, care a debutat pe M5. Pachetul include, printre altele, și o suspensie M cu amortizoare controlate electrocnic și un sistem de frânare îmbunătățit.

 

Atelierul german de tuning AC Schnitzer vine cu o propunere pentru cei pentru care cifrele de mai sus intră în categoria „se putea și mai bine'. După o operație încununată cu succes, BMW X3 M Competition se prezintă acum cu nu mai puțin de 600 de cai-putere la purtător; cuplul a crescut și el până la valoarea de 700 de Newtoni-metru.

 

Nu știm cum anume influențează asta cifrele de performanță, însă ne îndoim că un X3 M Competition mai puternic ar putea fi totodată mai lent. Pe lângă modificările aduse unității termice, AC Schnitzer a lucrat și la suspensii; garda la sol a mașinii a scăzut cu 20-25 de milimetri prin înlocuirea arcurilor cu unele mai rigide.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.