Jump to content

Volkswagen încă are de plătit după Dieselgate: amendă-record în Canada!


Madalin
 Share

Recommended Posts

Volkswagen încă are de plătit după Dieselgate: amendă-record în Canada!

 

Procesul intentat de autoritățile canadiene mărcii Volkswagen – în care aceasta din urmă era acuzată de manipularea intenționată a emisiilor în mașinile vândute – s-a încheiat.

 

Volkswagen a fost găsit și de data aceasta vinovat, și amendat cu 150 de milioane de dolari canadieni (echivalentul a 114 milioane de dolari americani, sau a 103 milioane de euro). Din 2015 – moment în care a izbucnit scandalul emisiilor – și până în prezent, producătorul german a plătit amenzi de peste 30 de miliarde de euro.

Cea mai mare sumă plătită în urma unui proces colectiv a fost 15,2 miliarde de euro – un aranjament stabilit de curtea de justiție americană, în Octombrie 2016. Cea de acum este cea mai mare sancțiune pe care autoritățile canadiene au aplicat-o vreodată în probleme legate de legislația de mediu, de 26 de ori mai mare decât a doua din top.

 

În cadrul procesului au fost enunțate 60 de capete de acuzare, 58 dintre acestea privind direct încălcarea legii emisiilor în intervalul Ianuarie 2008-Decembrie 2015. Volkswagen a fost acuzat că a exportat și comercializat circa 128.000 de autoturisme echipate cu un dispozitiv care „păcălește' sistemul de măsurare a emisiilor.

 

Producătorul german spune că această sumă plătită statului canadian va fi folosită pentru proiecte de protejare a mediului la nivel național. Suma plătită până acum pe fondul Dieselgate reprezintă jumătate din cea anunțată ca investiții pentru tranziția Grupului Volkswagen la soluții de mobilitate electrice.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Madalin unlocked and locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.