Jump to content

Apple lansează un nou iPod Touch, cu design familiar şi procesor de iPhone 7


Madalin
 Share

Recommended Posts

gS0gC5t.jpg

 

iPod Touch pare să fie o relicvă a unei perioade de mult apuse, însă compania Apple nu este pregătită să renunţe la acest dispozitiv. Ultimul iPod din oferta companiei refuză să moară, compania actualizând oferta cu un nou model: iPod Touch generaţia a 7-a, care păstrează design-ul variantei precedente, însă actualizează hardware-ul intern. Preţul, dimensiunile şi capabilităţile sale generale rămân însă neschimbate.

 

Primul iPod Touch a fost lansat în 2017 drept o portiţă pentru a intra în ecosistemul iOS pentru cei care încă nu vedeau potenţialul unui iPhone. Aceste dispozitive erau de 3 sau 4 ori mai ieftine decât iPhone, însă ofereau în mare parte aceleaşi capabilităţi, fiind bazate pe hardware similar, doar funcţiile de telefon şi conectivitatea antene telecom fiind absente. În timp însă, această gamă de dispozitive a rămas în umbră, preţul iPhone-ului nefiind o piedică pentru cei care îşi doreau să îl cumpere.

 

Astfel, odată cu apariţia AppStore şi implicit a jocurilor video mobile, iPod Touch a început să fie prezentat drept un dispozitiv de gaming mobil pentru tineri, un gadget mai ieftin care poate să asigure compatibilitate cu toate titlurile pentru iOS. Recent însă, acesta a rămas doar un gadget învechit, cu un preţ prea mare pentru ceea ce oferea: procesor de iPhone 6 şi ecran de iPhone 5.

 

Noul model, iPod Touch 7th gen., aduce hardware-ul la zi, dar nu foarte mult. Avem de a face cu un procesor Apple A10 Bionic, acelaşi pe care l-am întâlnit prima dată pe generaţia iPhone 7, încă destul de capabil să ruleze tot ce există în AppStore şi semnificativ mai puternic decât A8-ul din modelujl precedent. Acesta păstrează însă ecranul de 4” pe format 16:9, care a debutat pe iPhone 5 şi totodată refuză să includă capabilităţi moderne, precum un senzor de amprentă Touch ID.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.