Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Thierry Neuville câștigă Raliul Monte Carlo: Sebastien Ogier și Elfyn Evans au completat podiumul


Madalin AM
 Share

Recommended Posts

Thierry Neuville câștigă Raliul Monte Carlo: Sebastien Ogier și Elfyn Evans au completat podiumul - Poza 1

 

Thierry Neuville a câștigat Raliul Monte Carlo cu un avans de 12.6 secunde în fața francezului Sebastien Ogier. Elfyn Evans termină pe ultima treaptă a podiumului, în fața finlandezului Esapekka Lappi.

Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) a debutat în acest final de săptămână cu Raliul Monte Carlo. Echipajele înscrise au avut de parcurs peste 1.505 kilometri, dintre care 305 kilometri de probe speciale.

 

Deși Raliul Monte Carlo rămâne cea mai imprevizibilă etapă din calendarul WRC din cauza drumurilor acoperite cu zăpada sau gheață și a condițiilor meteo, anul acesta echipajele au avut o misiune ceva mai ușoară. Temperaturile au fost destul de ridicate pentru această perioadă a anului, iar mare parte dintre probele speciale au avut doar porțiuni mici acoperite cu zăpadă sau gheață.

Pe tot parcursul weekend-ului Thierry Neuville (Hyundai), Sebastien Ogier (Toyota) și Elfyn Evans (Toyota) au reușit să stabilească timpi apropiați, duelul dintre cei trei fiind unul strâns.

La finalul celor patru zile de concurs, Thierry Neuville (Hyundai) reușește să câștige Raliul Monte Carlo cu cu un avans de 12.6 secunde în fața francezului Sebastien Ogier (Toyota). Pe locul al treilea a încheiat Elfyn Evans (Toyota).

 

 

823421l-545x347-n-d4f5ed46.jpg

 

 

349487l-545x347-n-0ce1ecaa.jpg

 

Weekend-ul a fost marcat și de un eveniment mai puțin plăcut. Ott Tanak (Hyundai), campionul mondial en-titre, a ieșit în decor la jumătatea zilei secunde. Din fericire, atât el, cât și copilotul Martin Jarveoja, se află în afara oricărui pericol.

Esapekka Lappi a fost cel mai bine clasat pilot al M-Sport Ford, în ciuda faptului că în prima zi de concurs, toate exemplarele Fiesta WRC au avut probleme tehnice.

 

457340l-545x347-n-eb15febf.jpg

 

Raliul Monte Carlo a fost unul foate important pentru Kalle Rovanpera. Pilotul finalandez în vârstă de doar 19 ani a debutat în WRC la volanul unui Toyota Yaris WRC. La finalul celor patru zile de concurs, Rovanpera a încheiat pe locul al cincilea.

Sebastien Loeb a adus puncte importante pentru Hyundai, multiplul campion mondial ajungând la finalul Raliului Monte Carlo pe poziția a șasea.

Categoria WRC2 a fost câștigată de Mads Ostberg (Citroen C3 R5), iar în cadrul categoriei WRC3 s-a impus Eric Camilli (Citroen C3 R5).

 

 

Sursa: aici

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.