Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Mijloacele de întărire a familiei creștine propuse de Mitropolitul Andrei


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

83634232_2864229153636804_90748380446908

 

În Duminica lui Zaheu vameșul, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a propus trei mijloace de întărire a familiei creștine: rugăciunea, participarea la Sf. Liturghie și comuniunea.

 

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Parohia Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”, informează site-ul eparhial.

 

„Primul mijloc de întărire a familiei creștine este rugăciunea. Rugăciunea de dimineața și de seara, o cât de scurtă rugăciune, dacă o fac împreună toți ai casei, se crează o comuniune”.

 

Al doilea mijloc de întărire a familiei menționat de Înaltpreasfinția Sa este participarea la Sfânta Liturghie.

 

„Nu numai bunicul sau bunica, ci și mama, tata și copiii, toți împreună să meargă la Sfânta Liturghie. Atunci când ne uităm bine peste participanții de la slujbă, vom observa că foarte mulți dintre cei tineri lipsesc, ori întărirea familiilor s-ar face prin participarea la Sfânta Liturghie, care este ospățul credinței”.

 

Cel de-al treilea mijloc „ar fi acela ca bucuriile pe care le îngăduie Dumnezeu pe acest pământ să fie gustate împreună de soțul, soția și copiii. Această comuniune întărește familia creștină”.

 

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Radu-Mihail, cel de-al doilea copil al protopopului Paul Iulian Isip, parohul bisericii.

 

Construcția bisericii noi a Parohiei Gherla III, unicată în arhitectura eclesiastică din România, a început în anul 1992, fiind sfințită în 2014.

 

 

 

 

Sursă: https://basilica.ro/mijloacele-de-intarire-a-familiei-crestine-propuse-de-mitropolitul-andrei/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.