Jump to content
Sign in to follow this  
South Silviu.

Coronavirusul are un nume oficial, stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Recommended Posts

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a făcut publică denumirea oficială a coronavirusului din China: COVID-19. Denumirea vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019” (trad. „boala declanşată de coronavirus care a fost descoperită în 2019”).

 

Imaginea articolului Coronavirusul are un nume oficial, stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

 

OMS are câteva reguli în ceea ce priveşte denumirea oficială a acestor boli. Numele nu trebuie să includă zone geografice, nume de persoane, denumiri de animale sau de mâncare sau orice referinţă la vreo cultură sau industrie anume.

 

Oficialii au dorit ca denumirea pentru coronavirus să fie la fel de simplă şi descriptivă ca şi SARS, „Severe Acute Respiratory Syndrome”,(trad, - Sindromul Respirator Acut Sever). 

 

Organizaţia Mondială a Sanătaţii stabilise anterior, pentru coronavirus, denumirea temporară de „2019-nCoV”.

 

Virusul apărut în China afectează zone precum nasul, gâtul sau sinusurile, iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei. Este vorba, printre altele, despre febră ridicată şi dificultate mare în a respira. Această familie de viruşi afectează, de obicei, animalele. Numele de coronavirus vine de la asemănarea lor, datorită „ţepilor” care ies din membrană, cu coroana soarelui. 

 

Coronavirusul a apărut în centrul Chinei în decembrie 2019, în oraşul Wuhan, care are o populaţie de 11 milioane de locuitori.

 

Experţii spun că noul virusul este mai puţin fatal decât SARS, dar are un potenţial mai mare de răspândire.

 

 

 

 

 

Sursă

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic Closed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.