Jump to content

Patru sfaturi pentru calmarea fricii de zbor, potrivit unui psihiatru


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

Patru sfaturi pentru calmarea fricii de zbor, potrivit unui psihiatru

 

Cheryl Carmin, profesor de psihologie clinic, explică patru metode prin care se pot relaxa persoanele care experimentează anxietate în timpul călătoriei cu avionul.

 

Cheryl Carmin, profesor de psihologie clinic, explică patru metode prin care se pot relaxa persoanele care experimentează anxietate în timpul călătoriei cu avionul.

 

În timp ce călătoriile sunt o sursă de entuziasm pentru majoritatea turiştilor, zborul cu avionul poate reprezenta un coşmar pentru aceia care au frică de înălţine sau spaţii închise. Anxietatea poate părea un diagnostic greu de dus, însă există modalităţi care te pot ajuta să-ţi calmezi fricile înainte de decolare.

 

Conştientizează ce te sperie

 

Ca prim pas, încearcă să-ţi dai seama ce din viitoarea ta călătorie îţi provoacă anxietatea, recomandă Cheryl Carmin, profesor de psihologie clinică la Ohio State University. Acordă atenţie la ceea ce îţi spui şi identifică-ţi scenariile care-ţi sabotează încrederea. „După ce vei putea înţelege de ce îţi este frică, întreabă-te dacă teama este reală. Chiar dacă scenariul tău pare catastrofal, care este probabilitatea să devină realitate? Răspunsul vă va linişti“, scrie marthastewart.com.

 

 

Aminteşte-ţi experienţa trecută

 

Probabil că nu este prima dată când călătoreşti. Aminteşte-ţi cum ai depăşit experienţa trecută. S-au adeverit temerile tale? Cum te-ai simţit când ai coborât din avion? Aminteşte-ţi senzaţia pe care ai avut-o la coborâre, când ai conştientizat iraţionalitatea fricilor tale.

 

Relaxează-te înainte de călătorie

 

Înainte de a pleca în călătorie, chiar dacă eşti ocupat cu împachetarea hainelor sau alte sarcini, fă-ţi timp pentru relaxare. „Activităţile fizice relaxante sunt o modalitate excelentă de a gestiona stresul“, spune psihologul. Răsfăţaţi-vă înainte de călătorie prin masaj, mers la salon, citeşte o carte nouă sau petrece timp cu prietenii.

 

Tehnici de relaxare

 

Ţine cont de câteva tehnici de relaxare atunci când urci în avion. „Respiraţia lentă, ritmată, este una dintre strategiile pe care multe persoane le consideră eficiente“, spune specialistul. O alta ar putea fi muzica relaxantă, ascultată direct din telefon cu ajutorul unor căşti. Aplicaţi orice tehnică ce v-ar putea distrage atenţia de la scenariile care vă induc frică, pentru a câştiga lupta cu anxietatea.

 

 

 

 

Sursa

Edited by South Silviu.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.