Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Noutăți în recentele actualizari Windows 10


Recommended Posts

windows-10-download-1170x658.jpg

Noile caracteristici din actualizările Windows recente vă vor ajuta să vă gestionați timpul, să sporiți securitatea și să fiți mai creativ cu Windows 10. Cu această actualizare, va fi mai ușor să duceți lucrul la bun sfârșit pe PC și pe alte dispozitive, inclusiv să sincronizați cu telefoane Android (versiunea 7.0 sau mai recentă).

Creați rapid evenimente

Un câmp de introducere a calendarului din bara de activități a PC-ului

Adăugați un eveniment sau un memento la calendar direct din bara de activități. În bara de activități, selectați data și ora, apoi introduceți detaliile în caseta text specifică Adăugați un eveniment sau un memento.

Accesați setările de notificare din bara de activități

Opțiunea Gestionare notificări din meniul de notificări.

Pentru a alege unde să apară notificările și cum să le sortați, selectați Notificări  > Gestionare notificări în bara de activități.

Lipirea din clipboardul din cloud

Paste from your cloud clipboard

Utilizați clipboardul bazat pe cloud pentru a copia și a lipi imagini și text de pe un PC pe altul. Selectați Start  > Setări  > Sistem  > Clipboard , apoi folosiți comutatoarele pentru a activa Istoric clipboard și Sincronizare pe mai multe dispozitive. De asemenea, puteți apăsa tasta siglă Windows +V pe post de comandă rapidă pentru a accesa cu ușurință clipboardul.

Oferiți-le aplicațiilor un aspect nou și elegant

switching between light and dark mode

Faceți aplicațiile să iasă în evidență, comutând la modul Luminos sau Întunecat. Selectați Start  > Setări  > Personalizare  > Culori . Sub Alegeți culoarea, selectați modul Luminos sau Întunecat.

Adăugați un emoji de la tastatură

Comandă rapidă pentru panoul de emoji-uri

Exprimați-vă oricum și oriunde doriți. Apăsați tasta siglă Windows +punct (.) pentru a deschide un panou emoji. Utilizați kaomoji pentru a crea fețe cu text și simboluri (de exemplu, punctuație și monede), pentru a face o declarație.

Faceți backup automat folderelor importante

a laptop displaying a syncing folder, with a cloud illustration showing a shield over top

Faceți backup automat cu OneDrive pentru documente, imagini și foldere de pe desktop, astfel încât acestea să fie protejate chiar dacă vă pierdeți PC-ul. În partea dreaptă a barei de activități, selectați OneDrive  > Mai multe  > Setări .  În fila Salvare automată, selectați Actualizare foldere și specificați folderele pe care doriți să le sincronizați automat.

Aduceți experiența Microsoft pe telefonul Android

Aduceți o experiență Microsoft pe telefonul dvs. Android cu aplicația Microsoft Launcher

Deschideți aplicația Magazin Google Play pe telefonul Android, tastați Microsoft Launcher în caseta de căutare și apoi instalați-l. După ce este instalat Microsoft Launcher, puteți să obțineți fundaluri frumoase de la Bing care se reîmprospătează zilnic, să sincronizați documentele și calendarul Office și altele.

Faceți indicatorul mai vizibil

Modificați dimensiunea cursorului sau a indicatorului în setările Simplificare acces.

Dacă nu reușiți să vedeți cursorul pe ecran, măriți-l sau schimbați culoarea. Selectați Start  > Setări  > Simplificare acces  > Cursor și indicator.

Măriți obiectele de pe ecran

Cursor pentru mărirea dimensiunii textului

Pentru a mări doar textul de pe ecran, selectați Start  > Setări  > Simplificare acces  > Ecran , apoi ajustați cursorul de sub Măriți textul. Pentru a mări totul, alegeți o opțiune din meniul drop-down de sub Măriți totul.

Utilizați Decupare și schițare pentru a captura, a marca și a partaja imagini

Snipping part of the screen

Schiță de ecran se numește acum Decupare și schițare. Deschideți Decupare și schițare pentru a face un decupaj al ecranului sau pentru a-l marca și a partaja o imagine anterioară. În caseta de căutare din bara de activități, tastați Decupare și schițare, apoi selectați Decupare și schițare din lista de rezultate pentru a deschide aplicația.

Pentru a face rapid un decupaj, apăsați tasta siglă Windows+Shift+S. Veți vedea că ecranul devine mai întunecat, iar cursorul se afișează în formă de cruce. Alegeți un punct de pe marginea zonei pe care doriți să o copiați și faceți clic stânga cu cursorul. Mutați cursorul pentru a evidenția zona pe care doriți s-o capturați. Zona pe care o capturați va apărea pe ecran.

    Imaginea pe care ați decupat-o se salvează în clipboard și este gata să fie lipită într-un e-mail sau într-un document. Dacă doriți să editați imaginea, selectați notificarea ce apare după ce ați făcut decuparea. Decupare și schițare oferă opțiuni pentru a salva, a copia sau a partaja și include un creion, un evidențiator și o radieră, toate cu lățimi variabile ale liniei. 

    Întrerupeți actualizările până la un moment convenabil

    Opțiunea Întrerupeți actualizările din Setări

    Ca să întârziați temporar actualizările pentru dispozitivul dvs., selectați Start  > Setări  > Actualizare și securitate  > Windows Update , apoi selectați Întrerupeți actualizările. După ce atingeți limita pauzei, va trebui să instalați cele mai recente actualizări înainte să puteți întrerupe din nou.

    Permiteți Microsoft să vă mențină PC-ul în stare bună

    recommended troubleshooting in Settings

    Asigurați-vă că dispozitivul dvs. rulează fără probleme cu sugestiile de depanare recomandate, care găsesc și remediază problemele de pe dispozitiv. Pentru a vedea depanatoarele recomandate, selectați Start  > Setări  > Actualizare și securitate  > Depanare .

     

    Sursa: Microsoft

    Link to comment
    Share on other sites

    Guest
    This topic is now closed to further replies.
     Share

    ×
    ×
    • Create New...

    Important Information

    We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.