Jump to content

Ianis Stoica a lăsat Petrolul pentru Metaloglobus. ”E bine mai târziu decât deloc. Este un mare plus pentru noi”


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Ianis Stoica a lăsat Petrolul pentru Metaloglobus. ”E bine mai târziu decât deloc. Este un mare plus pentru noi”

 

marius-maldarasanu-ianis-stoica-marius-burca-metaloglobus.jpg?width=630

 

 

Ultima zi a perioadei de transferuri din iarnă în fotbalul românesc i-a adus încă o mutare clubului Metaloglobus Bucureşti. Echipa antrenată de Marius Măldărăşanu a obţinut semnătura pentru restul acestui sezon mijlocaşului Ianis Stoica (17 ani, foto - între antrenorul Marius Măldărăşanu şi preşedintele Marius Burcă), internaţional care aparţine de FCSB şi care în prima parte a acestui campionat a fost împrumutat la Petrolul Ploieşti.

 

Internaţionalul U18 a preferat să meargă la Metaloglobus, unde va avea mai multe şanse să joace, după ce în prima parte a sezonului a evoluat în opt meciuri pentru Petrolul, în şase ca titular, fără să înscrie. Totuşi, tânărul mijlocaş a fost indisponibil în unele partide ale ”lupilor” şi datorită convocărilor la acţiunile echipei naţionale condusă de Daniel Oprescu. La fel se va întâmpla şi la echipa bucureşteană.

 

”Este un jucător pe care mi l-am dorit, cu care discutăm de peste două săptămâni. Mă bucur din suflet că am reuşit să finalizăm, chiar dacă este ultima zi de transferuri. E bine mai târziu decât deloc. Este un jucător care sigur ne va ajuta şi consider că la ”sub vârstă” este un plus, un mare plus pentru Metaloglobus. Se va lupta pentru titularizare cu Vraciu, Duminică sau Chiriac”, a spus, pentru Liga2.ro, preşedintele clubului Metaloglobus, Marius Burcă, despre jucătorul care poate evolua atât ca mijlocaş dreapta, cât şi în banda stângă.

 

În cariera sa, fiul lui Pompiliu Stoica a mai jucat pentru FCSB, în patru meciuri de Cupa României, FCSB II, în Liga 3, şi Dunărea Călăraşi, în două jocuri în Liga 1.

 

În acest an, Ianis Stoica s-a reunit cu Petrolul, a mers cu echipa ploieşteană în primul ei cantonament din Turcia, iar apoi a fost în Spania cu naţionala Under 18. Acum se va alătura Metaloglobusului, iar sâmbătă, de la ora 11:00, ar putea debuta pentru noua sa echipă, în deplasarea de la Timişoara, cu Ripensia, în meciul ce contează pentru etapa a 22-a.

 

 

Trei veniri şi patru plecări la Metaloglobus

 

Celelalte achiziţii ale Metaloglobusului în această iarnă sunt tot doi tineri jucători: Radu Gabriel Zamfir (19 ani, ex Farul, împrumutat de la FCSB) şi Raul Găvîrliţă (20 ani, împrumutat de la Astra). În privinţa despărţirilor, bucureştenii nu-i mai au în lot pe fundaşul moldovean Alexandru Starîş, mijlocaşul Robert Vîlceanu şi atacanţii Cosmin Ionică şi Mihai Potecea.

 

Trupa lui Marius Măldărăşanu s-a întors la finalul săptămânii trecute din cantonamentul din Antalya, Turcia, acolo unde a disputat trei meciuri amicale: 1-2 cu Sloboda Tuzla (L1 Bosnia şi Herţegovina), în care a marcat Claudiu Herea, 1-0 cu West Armenia (L2 Armenia), în care a înscris Alexandru Coman, şi 0-1 cu Petrolul Ploieşti. În ţară, înainte de plecarea în stagiul de pregătire, Metaloglobus a desfăşurat alte trei teste: 5-0 cu CS Blejoi, 2-0 cu Unirii Slobozia şi 1-1 cu Mostiştea Ulmu.

 

 

Sursa: prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.