Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Nepal, splendoarea din inima munților Himalaya


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Nepal, splendoarea din inima muntilor Himalaya

 

201p540.jpg

 

 

Tara mica, prinsa intre doi giganti, China si India, Nepal este o destinatie fascinanta, care ii va incanta pe cei aflati in cautarea naturii, a drumetiilor si traditiei.
 
A face o excursie in Nepal inseamna a pleca in explorarea uneia dintre cele mai diverse tari din lume. Inseamna intalnirea cu oameni si culturi cu traditii care mor greu. Nepal este situat in inima muntilor Himalaya (cu cele doua mari varfuri Everest si Annapurna). Insa tara  nu se reduce doar la asta. Dealurile din partea de mijloc a tarii, care gazduiesc vaile Kathmandu si Pokhara, precum si campiile, savanele si jungle Terai, din sud, prezinta o varietate de atractii. Calatorul se pot bucura de numeroase activitati: drumetii in munti, vizitarea site-urilor istorice, drumetii pe crestele din jurul Kathmandu, rafting si multe altele.
 
Valea Katmandou. Creuzetul vechii civilizatii newar, valea Kathmandu, care ascunde, printre altele zeci de manastiri, farmeca cu siguranta vizitatorii. Orasele din Kathmandu, Patan, Bhaktapur, Thimi si Kirtipur, contin palate, temple, monumente istorice si opere de arta care reflecta admirabil bogatia culturala a civilizatiilor care le-au construit. In Kathmandu, excursii scurte, de o zi sau doua, va permit sa va bucurati de varfurile din jurul vaii, care ofera vederi panoramice splendide ale varfurilor din Himalaya.
 
201p541.jpg
 
Daca valea Kathmandu este oarecum occidentalizata, partea de nord a tarii a ramas agatata de trecut. Stilul de viata traditional predomina peste tot. Aceasta regiune vasta este lipsita de drumuri. Pentru a ajunge aici, va trebui sa folositi autobuzul sau avionul, pentru muntii medii, si sa continuati calatoria pe jos, printr-o retea de trasee si poteci care leaga satele mici si catunele, traversand terasele cultivate, pasunile inalte, trecatorile inalte si morenele glaciare. E minunat!
 
Calatoria se transforma in aventura. Pe drum, intalnirea cu oamenii de munte imbogateste experienta sportiva, dandu-i o dimensiune culturala, care, pentru multi amatori de drumetii, depaseste exploatarea fizica. Aceasta regiune va interesa in special persoanele inclinate spre descoperirea culturala, dar si adeptii sporturilor care vor gasi aici tot ce au nevoie pentru a alimenta pasiunea lor. Nimic nu se compara cu o vedere de la 8000 de metri intr-o frumoasa dimineata insorita!
 
201p542.jpg
 
Sudul tarii dispune de o retea rutiera rudimentara. Cu toate acestea, se ajunge mereu la destinatie, dar rabdarea este necesara. In junglele si savanele Parcului National Chitwan, situat in Terai, in sudul tarii, puteti merge sa va plimbati in jurul elefantilor si sa va intalniti, cu un pic de noroc, cu impozantul rinocer cu coarne din Asia si cu magnificul tigru regal din Bengal, pentru a impinge exotismul si mai departe.
 
Himalaya din Nepal este probabil destinatia preferata pentru cei care fac drumetii. Aceasta ascunde opt din cele 10 cele mai inalte varfuri din lume. Fara indoiala, aceasta este regiunea care reprezinta cel mai bine diversitatea himalayana, atat geografic cat si cultural. Himalaya din Nepal se distinge prin numarul mare si varietatea circuitelor de drumetii care ofera diverse grade de dificultate. O drumetie montana inseamna a pleca in cautarea aventurii si a trai o experiente iesita din comun.
 
201p543.jpg
 
Activitatea turistica in Nepal a devenit una dintre primele resurse de care tara are nevoie urgenta sa se dezvolte. An dupa an, calatorii sunt din ce in ce mai multi in valea Kathmandu, parcurile nationale si vaile inalte ale muntilor Himalaya. Acest aspect turistic nu a avut decat efecte pozitive. Neplanificat si slab controlat, turismul de masa a accentuat problema folosirii excesive a resurselor naturale si a contribuit la flagilizarea unor ecosisteme. Din fericire, prin marile miscari de constientizare a importantei protejarii mediului, turismul de masa in Nepal se transforma treptat in ecoturism, un mod mai responsabil de a calatori, care pledeaza pentru o preocupare mai mare pentru conservarea mediului si respectul pentru culturile autohtone. Prin abonarea la obiectivele ecoturismului, calatorii pot contribui semnificativ la dezvoltarea durabila a acestei regiuni. 
 
Cat despre nepalezi... Un popor prietenos, cu traditii mirifice, o maniera de a trai fascinanta adancita in traditie si fervoare religioasa. Tara a fost mult timp cunoscuta sub numele de "tara zeilor". Timpul n-a schimbat nimic. Nepal este un templu deschis. Nu doar locurile de cult stau marturie. Viata nepalezilor este cufundata in credinta, precum si in peisaje vaii sau muntii foarte inalti.
 
Inainte de a pleca catre Nepal, asigurati-va imunizarea impotriva bolilor infectioase (tetanos, poliomielita, hepatita A si B). De precizat si ca Aeroportul din  Katmandu face legatura cu toate marile regiuni ale lumii, inclusiv Europa si America.
 
 
Sursa: airway.ro
Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.