Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Localurile ar putea fi închise temporar dacă oferă băuturi alcoolice minorilor


F4L John
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru beer

 

Localurile în care minorii primesc băuturi alcoolice, gratuit sau contra unei sume de bani, ar putea fi închise pe o perioadă de maximum 30 de zile, potrivit unei propuneri legislative aflate în dezbatere la Senat.

 

După cum se arată într-o propunere legislativă care a fost pusă în dezbatere în Parlament, proprietarii în ale căror localuri se vând sau se oferă gratuit băuturi alcoolice minorilor ar putea avea activitatea suspendată, pe o perioadă cuprinsă între zece și 30 de zile. 

 

Pedeapsa va surveni însă numai dacă fapta va fi constatată în repetate rânduri. Asta înseamnă că cei care se află la prima abatere nu se vor alege cu suspendarea activității localului imediat ce se va constata ilegalitatea.

 

Prin intermediul aceastei propuneri legislative, pe lângă magazinele care vând băuturi alcoolice celor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, ar putea fi sancționate și localurile care fac același lucru.

 

În prezent, Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice stabilește că “servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor” reprezintă contravenție și se amendează cu sume între 100 și 500 de lei.

 

De asemenea, servirea băuturilor alcoolice minorilor în localurile publice atrage și acum suspendarea activității pe o perioadă cuprinsă între zece și 30 de zile, însă nu se specifică nimic despre vânzarea sau oferirea în mod gratuit a acestora, persoanelor care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani.

Prin urmare, proiectul legislativ ar urma să clarifice mai bine situația în care un minor poate primi alcool într-un local, pentru a-l servi ulterior. Așadar, în Legea nr. 61/1991 s-ar putea introduce un nou articol conform căruia vânzarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice minorilor în localurile din România va atrage după sine închiderea temporară a activității localului respectiv. 

 

Atenție! Propunerea legislativă nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Parlament, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial.

 

Sursa: avocatnet.ro

Sursa foto: healthline.com

Edited by F4L John
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.