Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Euro a ajuns la un nou maxim istoric în raport cu leul. Analist economic: Fără intervenția BNR depășea 4,8


F4L John
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru euro image

 

Euro a ajuns la un nou maxim istoric în raport cu leul. Analist economic: Fără intervenția BNR depășea 4,8

 

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, joi, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,7834 lei/euro, peste maximul anterior de 4,7808, atins în data de 21 noiembrie 2019.

 

Miercuri, euro a fost cotat la 4,7789 lei, în scădere uşoară față de cotația din ziua precedentă, de 4,7800 lei. Dolarul american a atins şi el un nou nivel record în raport cu moneda națională, crescând de la 4,4241 lei, la 4,4307 lei.

 

Preţul gramului de aur a stagnat la 229 lei, în timp ce francul elveţian a ajuns la un nivel de 4,5 lei, cel mai ridicat din ianuarie 2015 încoace. Maximul istoric pentru francul elveţian a fost de 4,5817 lei.

 

Ludovic Orban: "Situația economică este foarte stabilă. Nu există niciun motiv de panică"

 

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, joi, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,7834 lei/euro, peste maximul anterior de 4,7808, atins în data de 21 noiembrie 2019. Premierul interimar Ludovic Orban a subliniat că "nu există niciun motiv de panică", adăugând că evoluția cursului este corelată cu scăderile monedelor din regiune, generate de mișcări de fluxuri internaționale.

 

"Se pare că a existat o tendință ușoară de depreciere a monedelor naționale nu numai la noi, ci și la nivel regional, care poate fi determinată de niște factori greu de anticipat. Am încredere în BNR, am încredere în stabilitatea monedei naționale și a cursului de schimb. Suntem într-o colaborare instituțională foarte bună cu BNR. Situația economică este foarte stabilă, nu există niciun fel de risc de apariție a vreunui dezechilibru."

 

Sursă: avocatnet.ro

Foto: ecb.europa.eu

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.