Jump to content

Netflix elimină opțiunea prin care te puteai uita gratis la filme și seriale


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

Netflix elimină opțiunea prin care te puteai uita gratis la filme și seriale

 

Până recent, Netflix oferea o opțiune pe care o puteai folosi cu destul de mare succes ca să folosești gratis platforma. E vorba de luna oferită gratuit cu fiecare cont nou. Sigur, nu-i comod să faci mereu un cont nou, dar pentru unii dintre utilizatori era o soluție. De acum, oferta cu o lună gratis dispare și din România.

 

În decembrie 2019, Netflix a anunțat că utilizatorii noi din Marea Britanie nu vor mai avea o lună gratuită. Astfel, fac cont și plătesc direct. Același mecanism va fi acum aplicat și pentru utilizatorii din România. Cei din Franța, Italia, Spania sau Polonia sunt deja acolo.

 

Pas cu pas, Netflix își consolidează portofoliul de utilizatori plătitori. Decizia, cel mai probabil, vine pe fondul concurenței de la Disney, Apple, Amazon sau chiar HBO. Disney+ deja înregistrează un succes cât de cât însemnat în Statele Unite ale Americii.

 

Cât costă Netflix în România acum

 

Netflix pret abonamente

 

  • 8 euro (aprox. 38 lei) pe lună: nu ai acces la conținut Full HD și poți viziona doar pe un ecran în același timp
  • 10 euro (aprox. 47 lei) pe lună: ai acces la conținut Full HD, dar nu 4K, iar vizionarea se poate face pe două dispozitive în același timp
  • 12 euro (aprox. 56 lei) pe lună: practic, ai toate opțiunile – conținut 4K și vizionare simultană pe patru dispozitive

 

Dintre toate opțiunile Netflix de mai sus, cea mai bună ar fi ultima. Nu neapărat pentru 4K, ci pentru numărul maxim de dispozitive care pot accesa platforma. Altfel, cel mai mic abonament sună bine ca preț, dar calitatea nu-i cea mai bună, mai ales dacă te uiți pe TV. Pentru telefon e în regulă.

 

În ceea ce privește conținutul, nu e standard. Unele țări, cum ar fi Statele Unite ale Americii, se bucură de acces la o bibliotecă mult mai mare decât alte state. Și România se regăsește într-o așa situație, după cum arată o analiză.

 

În urmă cu aproape un an au apărut informații conform cărora Netflix ar modifica tarifele. Deocamdată nu sunt oficiale. Spre deosebire de cele de acum, ar crește cel standard la 12 euro și cel premium la 15,5 euro. Compania a spus la acel moment că obiectivul său e să se asigure că Netflix are întotdeana un raport excelent calitate – preț.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.