Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

A crescut la FCSB, dar s-a format la Rennes și a împărțit vestiarul cu Ben Arfa! Cine este jucătorul dorit de Gigi Becali


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

A crescut la FCSB, dar s-a format la Rennes și a împărțit vestiarul cu Ben Arfa! Cine este jucătorul dorit de Gigi Becali: „Eram singurul român din Franța”

 

A crescut la FCSB, dar s-a format la Rennes și a împărțit vestiarul cu Ben Arfa! Cine este jucătorul dorit de Gigi Becali: „Eram singurul român din Franța”

 

 

George Merloi (20 de ani) este una dintre speranțele Ligii 1, care a impresionat în tricoul Academicii Clinceni, în acest sezon, și pentru care Gigi Becali și-ar fi exprimat interesul chiar după semieșecul FCSB-ului cu gruparea ilfoveană, scor 0-0.

 

Tânărul fotbalist a fost crescut de către FCSB, dar la vârsta de 16 ani a plecat în Franța, la Rennes, unde a petrecut trei ani.

 

„A fost o experiență foarte plăcută, pentru că am fost la un club foarte mare din Franța, un club renumit pentru juniori. A fost o experiență care m-a ajutat mult ca fotbalist, dar mai ales ca om. Chiar am rămas cu lucruri plăcute de acolo. Am jucat la juniori la echipa a doua a clubului. Era un club de primă ligă și se punea baza pe juniori. Aveam condiții foarte bune de antrenament, foarte mulți antrenori. Se lucra destul de mult pe antrenamentele de forță și chiar se punea accent la juniori pe chestia asta”, a spus George Merloi, pentru Revista 100% Sport.

 

„Eram singurul român din Franța”

Deși a ajuns la o vârstă destul de fragedă printre străini, George Merloi s-a adaptat rapid, a învățat foarte repede limba franceză și și-a făcut prieteni în „hexagon”, care l-au făcut unul de-al lor. I-au „franțuzit” și numele, pronunțându-l „Jorj Merloa”. Acesta a povestit și cum a ajuns să joace la Rennes.

 

„După ce m-am antrenat mult timp în România, m-am pregătit cu antrenorul meu, Jan Dragne, căruia o să îi fiu tot timpul recunoscător, am ajuns acolo să dau niște probe și am fost acceptat. Au fost mulțumiți de mine din prima. În momentul respectiv, eram singurul român din Franța.

 

Mă înțelegeam foarte bine cu colegii și încă mai țin legătura cu unii dintre ei. Am multe amintiri amuzante cu ei. Sunt și multe neplăcute. Cel mai greu mi-a fost că mi-am părăsit familia, prietenii, de la vârsta aceea. Am stat singur acolo. În primii doi ani, am stat la academia lor, la hotelul lor și după aceea am stat singur într-un apartament. La început a fost destul de greu, pentru că nu cunoșteam limba, nu știam pe nimeni acolo, dar oamenii din club au fost foarte apropiați de mine și m-au ajutat. Cu ajutorul lor am reușit să uit de dorul de casă”, a mai spus tânărul mijlocaș.

 

12 meciuri a jucat mijlocașul pentru echipa secundă a lui Rennes, în sezonul 2018-2019, reușind să înscrie și un gol

 

A revenit mai puternic

După experiența din Franța, George Merloi a revenit în România, în septembrie 2019, la Academica Clinceni și a reușit să se impună rapid în echipa lui Ilie Poenaru.

 

Luminița și Vasile s-au căsătorit fără să știe că sunt frați. Au făcut doi copii și acum trebuie să răspundă în fața instanței

 

 

„M-am întors cu un plus de experiență. M-am antrenat cu jucători foarte buni, m-am antrenat și cu prima echipă. Și am avut de învățat de la fiecare. Ben Arfa era unul dintre numele sonore cu care m-am antrenat. Nu am vrut să mă opresc aici. A fost un lucru important că am ajuns acolo și m-am bucurat foarte mult de fiecare data când m-am antrenat cu ei. Este un lucru important să ajungi să te antrenezi cu jucători de genul”, spune Merloi, jucător care este convins că Academica Clinceni se va salva de la retrogradare în acest sezon.

 

4 goluri în 15 meciuri a reușit George Merloi pentru Academica Clinceni, în actuala ediție a Ligii 1

 

Mirel Rădoi, idolul copilăriei

Crescut în Ghencea, George Merloi a fost impresionat de către căpitanul de atunci al FCSB-ului, Mirel Rădoi, pe care l-a întâlnit recent din postura de selecționer la echipa națională de tineret.

 

„Mirel Rădoi a fost idolul meu. A fost drăguț că l-am avut idol când eram copil, iar acum să fie antrenorul meu la naționala de tineret… A fost ceva special. Pe lângă faptul că este un antrenor foarte bun care cunoaște foarte multe despre fotbal, este și o persoană foarte bună, cu caracter. Mi-a plăcut foarte mult de dânsul. Tot timpul a fost un jucător care își dădea viața pe teren și același lucru îl face și ca antrenor. Se dedică jucătorilor și de aceea toată lumea îl apreciază”, a spus George Merloi.

 

Tânărul fotbalist a făcut pasul la naționala de tineret în noiembrie 2019, când a jucat în victoria cu Finlanda U21, scor 4-1, și în remiza cu Irlanda de Nord U21, scor 0-0, în preliminariile pentru Campionatul European din 2021.

 

Și sub comanda lui Adrian Mutu la naționala U21, George Merloi este convins că tricolorii se vor califica din nou la turneul final: „Sigur că vom merge din nou la EURO. Va fi o colaborare bună cu Adrian Mutu, deoarece și el este un antrenor tânăr și cred că va avea rezultate bune, la fel ca domnul Mirel Rădoi.”

 

 

Sursa: prosport.ro

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.