Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Câţi bani fac streamerii celebri pe Twitch şi care sunt cele mai profitabile jocuri


 Share

Recommended Posts

ninja-red-bull-streaming.jpg?height=360&

 

În ultimii ani, privitul sesiunilor de joc ale unor gameri celebri a devenit mai profitabil decât domeniul eSport-urilor în sine, streamerii (cei care transmit propriile partide de joc în direct prin intermediul unor platforme precum Twitch) înregistrând câştiguri financiare mai însemnate decât unii “atleţi” eSports de top.

Însă şi în acest domeniu, precum în multe altele care au devenit recent din ce în ce mai populare (şi profitabile), există o concurenţă acerbă, poziţia fruntaşă ocupată de platforma Twitch fiind ameninţată de concurenţa reprezentată de jucători cu greutate, precum YouTube de la Google sau Mixer de la Microsoft. Numai în ultimul an o serie de streameri cu milioane de urmăritori pe Twitch au părăsit platforma, fiind ademeniţi cu contracte de exclusivitate pe Mixer, graţie unor sume deloc neglijabile plătite de Microsoft.
 

Cel mai popular streamer din lume, Tyler ‘Ninja’ Blevins, este un astfel de exemplu, acesta abandonându-şi canalul de Twitch (care era cel mai urmărit din lume!) în favoarea unui contract exclusiv cu Mixer, unde a strâns deja 2,8 milioane de urmăritori. Într-o manieră asemănătoare, Michael ‘Shroud’ Grzesiek a făcut la rândul său “tranziţia” de la Twitch la Mixer în toamna anului trecut, abandonând o comunitate de peste 7 milioane de urmăritori în favoarea uneia de numai 960000 pe Mixer.

În urma plecării celor doi, Turner ‘Tfue’ Tenney a rămas cel mai popular streamer de pe Twitch, cu o comunitate ce numără 7,48 milioane de urmăritori. Podiumul este acum completat de Ali ‘Myth’ Kabbani şi Timothy ‘TimTheTatman’ Betar, ce au strâns 5,71 milioane, respectiv 4,25 milioane de urmăritori.

 

shroud.png?height=475&width=640

 

Cele mai mari comunităţi de urmăritori nu aduc însă şi cele mai mari venituri din acest domeniu. Pe lângă câştigurile oferite direct de platforma de streaming sau obţinute din diferite contracte de publicitate, streamerii se bazează şi pe abonaţii plătitori (subscribers), comunităţile de acest tip fiind mult mai restrânse numeric. Spre exemplu, lideri în ceea ce priveşte numărul de abonaţi plătitori sunt Félix ‘xQc’ Lengyel (cu aproape 30000 de subscribers), Jaryd ‘Summit1g’ Lazar (puţin sub 27000 de subscribers) şi Herschel Beahm, cunoscut drept Dr DisRespect (cu peste 26000 de subscribers).

 

Astfel, se estimează că Jaryd ‘Summit1g’ Lazar este unul dintre cei mai bine plătiţi streameri din lume, cu venituri lunare de 100000 – 125000 de dolari americani. Câştigurile acestuia pălesc însă în comparaţie cu cele ale “dezertorilor” Michael ‘Shroud’ Grzesiek şi Tyler ‘Ninja’ Blevins. În ciuda plecării acestora în tabăra Mixer, cei doi au venituri lunare estimate la 150000 – 200000 de dolari americani în cazul lui ‘Shroud’, respectiv 400000 – 800000 de dolari în cazul lui ‘Ninja’.

 

summit1g.jpg?height=386&width=640

 

Tot Tyler Blevins se află şi în fruntea topului streamerilor cu cea mai mare avere totală, fiind estimat că ‘Ninja’ a strâns între 15 şi 20 de milioane de dolari până acum, în timp ce averile lui Michael ‘Shroud’ Grzesiek şi Tim ‘TimTheTatman’ Betar sunt estimate la 8 – 12 milioane de dolari, respectiv peste 6 milioane de dolari.

 

În ceea ce priveşte profitabilitatea jocurilor pe Twitch, Mixer sau alte servicii de streaming, aceasta rămâne direct proporţională cu popularitatea lor, titlurile căutate, care generează cele mai multe vizionări fiind, în mod logic, şi cele care aduc cei mai mulţi bani în buzunarele streamerilor. Astfel, jocurile ce s-au impus în ultimii ani drept campioni ai domeniului eSports, cum ar fi League of Legends, Fortnite, Dota 2 sau Counter-Strike: Global Offensive rămân în fruntea topurilor pe Twitch. Totuşi, în rândul preferinţelor privitorilor au început să urce şi alte titluri mai recente, precum Escape From Tarkov, dar şi jocuri deja clasice, precum Grand Theft Auto V, ce a înregistrat deja vânzări de peste 120 de milioane de unităţi, fiind numit cel mai de succes produs media al tuturor timpurilor.

 

dr-disrespect.png?height=360&width=640

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.