Jump to content

Rapid e cu gândul la revanşă în meciul cu Turris. Pancu: ”Nu ne-ar face cinste să pierdem şi al treilea joc împotriva lor.”


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Rapid e cu gândul la revanşă în meciul cu Turris. Pancu: ”Nu ne-ar face cinste să pierdem şi al treilea joc împotriva lor.” Cum vede antrenorul giuleştenilor lupta pentru promovare

 

daniel-pancu.jpg?width=630

 

 

Mult a fost, puţin a mai rămas! Rapid şi Turris Oltul Turnu Măgurele sunt ultimele echipe din Liga 2 care intră la joc în prima etapă programată în 2020.

Cele două formaţii se vor întâlni marţi, de la ora 19:00, la Voluntari, în chiar derby-ul rundei, având în vedere poziţiile pe care le ocupă în acest moment în clasament, locul 3, respectiv 6.

 

Pentru primul joc oficial din 2020, Rapid a decis să nu fie gazdă în Regie, ci la Voluntari, pe stadionul ”Anghel Iordănescu”, pentru a avea la dispoziţie un gazon mai bun. Daniel Pancu se bazează pe suport din partea fanilor echipei pentru a trece mai uşor peste tracul primului meci, dar şi pentru a obţine o victorie în faţa celor de la Turris, care în precedentele două întâlniri directe au câştigat de fiecare dată.

 

”Aşteptăm demult acest prim joc. Încheiem etapa. Indiferent de numele adversarului, primul joc întotdeauna e complicat, pentru că echipa nu are ritmul necesar. Avem nevoie de câteva etape să ne reacomodăm la ceea ce înseamnă competiţia. E foarte important ca în aceste prime jocuri să obţinem puncte. E mai important şi decât calitatea jocului în sine. Sigur că nu putem obţine puncte jucând slab. Întâlnim un adversar care, până acum, în cele două jocuri în care i-am întâlnit, unul în Cupa României şi altul în campionat, ne-a bătut de două ori. Din acest punct de vedere, mâine vom juca şi cu gândul la o revanşă, pentru că nu ne-ar face cinste să pierdem şi al treilea joc împotriva lor. Sper ca tradiţia să nu le mai fie favorabilă mâine.

 

Sper ca, împreună cu publicul care ne va fi alături, stadionul care ne permite să punem presiune să adversar, să fim echipa care se va bucura la sfârşitul jocului. Pe lângă gazonul foarte bun, avem avantajul că tribunele sunt aproape şi, practic, vom simţi, cu siguranţă, suportul publicului, care va fi, sunt convins, al 12-lea jucător şi ne va purta, sper eu, spre victorie. 4.000 de rapidişti eu spun că sunt destui şi mâine seară. Sunt convins că stadionul va fi plin. Sper să nu simţim o mare diferenţă faţă de stadionul din Regie. Iar noi să ne ridicăm la nivelul lor, pentru că, am spus-o de atâtea ori, fără ei nu cred că am fi reuşit să fim în poziţia asta, în acest moment, la câte s-au întâmplat în acest campionat”, a spus Daniel Pancu la conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Turris Oltul.

 

În precedentele două jocuri directe dintre Turris Oltul şi Rapid, echipa din Turnu Măgurele s-a impus de fiecare dată. Prima dată a făcut-o în vara lui 2018, când a câştigat în Giuleşti cu 2-0 în Cupa României, iar în turul acestui sezon de Liga 2, în vara trecută, s-a impus la Turnu Măgurele cu 3-1. Pe banca teleormănenilor s-a aflat în ambele rânduri Erik Lincar, în timp ce la Rapid a fost Constantin Schumacher, respectiv Daniel Pancu.

 

daniel-pancu-valentin-alexandru.jpg?heig

 

 

Daniel Pancu vede Rapidul în cursa pentru locul 2, alături de alte patru echipe

 

Antrenorul Rapidului a vorbit şi despre lupta pentru promovare. Pe UTA o vede principala favorită la accederea în Liga 1, iar pentru locurile 2 şi 3 crede că se vor lupta Rapid, Turris, Petrolul, CS Mioveni şi Campionii FC Argeş.

 

”Nu cred că va fi vreo echipă care să domine de o manieră categorică acest campionat. Cu siguranţă, puncte se vor pierde. Echipa care va fi mai organizată, echipa care îşi va menţine motivaţia, spiritul, dorinţa de victorie la cele mai înalte cote cred că va reuşi. Sigur, UTA a luat un avans important, a fost o echipă constantă, foarte bine organizată, care a ştiut exact ce vrea, pentru că a avut experienţa celor două-trei sezoane din urmă în care a jucat baraj pentru promovare în prima ligă, ambele pierdute. Consider că sunt aboslut meritat pe locul 1. Bine, nici UTA nu e 100 la sută promovată. Se pot întâmpla multe lucruri. Pentru poziţia a doua şi a treia, a doua care e promovabilă direct se luptă un pachet de patru-cinci echipe.

Aici ne includem şi pe noi. Petrolul, cu siguranţă, e acolo, Mioveniul, chiar dacă a pierdut acest prim joc, FC Argeş şi peste ele o văd pe Turris, o echipă care a făcut patru transferuri în această iarnă, o echipă care şi-a readus antrenorul cu care a obţinut performanţe la Liga a 3-a şi a avut un parcurs extraordinar în primele zece etape, până s-a întâmplat ce s-a întâmplat acolo. Astea sunt echipele pe care le văd eu bătându-se pentru încă două locuri”, e părerea lui Daniel Pancu.

 

Înaintea celei de-a treia întâlniri dintre cele două echipe, Rapid are trei puncte în plus în clasament, însă Turris şi l-a recâştigat pe Erik Lincar, antrenor care plecase după etapa a 9-a, a pregătit-o apoi pe Concordia Chiajna în etapele 11-21, iar acum a revenit pe bancă şi se va afla la un nou debut la echipa pe care a promovat-o în premieră în Liga 2.

 

Meciul dintre Rapid şi Turris Oltul e programat marţi, de la ora 19:00, pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, în etapa a 22-a a Ligii 2. Turris Oltul se situează pe locul 6, cu 32 de puncte, iar Rapid e pe 3, cu 35 de puncte.

 

În tur, Rapid a condus la Turnu Măgurele prin golul lui Marian Drăghiceanu (39), iar Turris a întors scorul şi a câştigat cu 3-1 după reuşitele lui Silviu Pană (41), Dragoş Tescan (76) şi Adrian Voicu (83).

 

 

Sursa: prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.