Jump to content

Fantasy Island: să avem grijă ce (film) ne dorim


IngeruDrogat
 Share

Recommended Posts

108096l-640x400-b-71930320.jpg

 

Filmul este o succesiune de momente șocante, dar slabe

 

Patru fantezii se întrepătrund în filmul Fantasy Island, acum pe marile noastre ecrane, iar protagoniștii - extrem de diferiți - trec prin provocări imposibile pentru a-și vedea fanteziile împlinite. Unii vor să trăiască o viaţă la care n-au avut acces niciodată, sau să îndrepte o faptă din trecut, pe care o regretă, sau să facă ceva ce n-ar face niciodată în viaţa reală, ci doar ar visa să facă, stipulează sinopsisul oficial. Dar... aveţi însă grijă ce vă doriţi! În Insula fanteziilor, orice fantezie se poate îndeplini… dar fiecare dintre ele are un preţ, mai spun realizatorii acestui film. 

 

Scenariul este cea mai nereușită parte a unui pachet neizbutit în total. Pe lângă tentativa de a da o aură supranaturală evenimentelor de pe insulă, scenariul devine tot mai confuz și mai neclar. Marea „revelație”, atunci când are loc, este atât de naivă încât va surprinde neplăcut și pe cel mai neatent spectator. Însuși dl. Roarke (Michael Peña) are în spate o poveste mai mult decât ridicolă, chiar pentru un tip în costum alb care trebuie să conducă o insulă și care are unele puteri ce pot face visele să se împlinească.

 

Cel mai împlinit personaj este cel al lui Maggie Q. Spre deosebire de ceilalţi, Gwen Olsen, interpretată de Maggie Q, are o fantezie mult mai profundă şi mai încărcată de regrete.

 

Într-o staţiune tropicală de lux, enigmaticul Mr. Roarke transformă în realitate cele mai ascunse visuri ale oaspeţilor săi. Dar atunci când fanteziile se transformă în coşmaruri, oaspeţii, pentru a-şi salva viaţa, trebuie să dezlege misterul insulei.

 

Suntem fani ai producțiilor Blumhouse Productions (Paranormal Activity, Get Out, Happy Death Day) și ne-ar fi plăcut ideea de a transforma o producție TV siropoasă (serialul original are această reputație) într-un horror, însă filmul este o succesiune de momente șocante, dar slabe (de unde ratingul de „Nerecomandat sub 15 ani”), plus dezvoltările arbitrare ale acțiunii, plus jocul unei distribuții care nu se hotărăște dacă e într-o comedie, o dramă sau un film supranatural.

 

La început, Dl. Roarke urează bun-venit ultimei serii de concurenți norocoși care au câștigat excursia pe insulă, primele asemănări cu serialul Lost apărând la orizont, doar că pe insulă tronează o uriașă stațiune de vacanță la malul apei. Aici apare primul semn că ceva s-ar putea să nu fie în ordine: personalul stațiunii pare să fie personaje dintr-o animație de Tim Burton. Sunt atât de ciudați, încât e surprinzător că invitații nu se întorc imediat la avion.

 

Pe lângă gazdele pomenite mai sus, mai există alte personaje pe insulă: petrecăreți sumar îmbrăcați, soldați pe care Patrick îi descoperă în junglă, un monstru de om a cărui gură este cusută, o fetiță care o întruchipează pe fiica lui Gwen... Sunt oameni? Zombie? Produse ale imaginației? Toate acestea? Niciuna din toate astea? Până când Fantasy Island ajunge la o turnură finală, veți muri de plictiseală.

 

cinemagia.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.