Jump to content

Cum îţi alegi laptopul perfect pentru tine în 2020


Recommended Posts

Dacă eşti în căutarea unui nou laptop, dar nu-ţi permiţi vârfurile de gamă, să ştii că poţi să-ţi găseşti unul mai mult decât decent pentru nevoile tale la un preţ corect. Trebuie doar să ştii ce anume cauţi şi ce aşteptări ai de la laptopul tău.

 

Laptopuri ieftine - oferte eMAG

 

Mai întâi, trebuie spus că nu există conceptul de „cel mai bun laptop”, în ciuda faptului că ai fi tentat să spui că cel mai scump astfel de computer ar trebui să fie cel mai bun. Pentru fiecare utilizator în parte, contează alte aspecte ale unui laptop, astfel că pentru fiecare un laptop perfect poate  însemna altceva. La fel şi „cel mai bun”. Pentru cineva obişnuit şi pasionat de jocuri, laptopul ideal este unul de gaming, în timp ce pentru o persoană care câştigă bani lucrând la calculator, un laptop mai înclinat spre munca de birou este unul infinit mai potrivit.

 

go4it-laptopuri-ieftine-640.jpg?height=4

 

Cum găseşti, însă, cel mai bun laptop pentru tine şi nevoile tale? Primul sfat ar fi să eviţi cumpărarea unui laptop second hand, de pe site-urile de anunţuri. Mai bine cumperi de la un magazin autorizat, care-ţi asigură garanţie, service sau returnarea produsului, dacă acesta nu este pe placul tău.

 

Laptopuri ieftine - oferte online

 

În plus, dacă ai un buget redus, poţi apela oricând la opţiunea laptopuri ieftine resigilate, pe care marile magazine le vând cu reduceri importante, deşi probabil au fost cumpărate şi înapoiate în câteva zile de cumpărătorul precedent. În plus, toate aceste produse sunt verificate temeinic înainte de a fi repuse în vânzare şi beneficiază de aceeaşi garanţie ca produsele noi-nouţe.

 

Cât despre specificaţiile pe care trebuie să le aibă laptopul tău, trebuie să ştii că aceasta ar trebui să fie cea mai importantă caracteristică a alegerii tale, dincolo de buget.

 

Laptopuri ieftine - oferte (LINK)

 

Mărimea ecranului poate sau nu să fie importantă, în funcţie de utilizator. Dacă vrem să privim şi filme sau seriale la el, ne convine o dimensiune mai mare a ecranului, de cel puţin 15''. În caz contrar, putem să ne orientăm şi spre cele cu ecrane mai mici, de 13 sau 14''. Cele cu ecrane de 17'' sau mai mari sunt pentru cei pasionaţi de gaming sau pentru graficieni.

 

Diferitele procesoare disponibile pentru laptopuri sunt importante, la rândul lor, întrucât de ele depinde viteza la care procesează laptopurile diferitele programe sau acţiuni pe care i le cerem. În general, avem doi producători mari şi laţi de procesoare: INTEL şi AMD, fiecare cu calităţile lui. Trebuie să ne uităm câte nuclee are procesorul şi la câţi MHz lucrează. Compară valorile acestea între ele, între mai multe laptopuri, şi ia decizia cea mai potrivită pentru tine.

 

Memoria RAM şi capacitatea de stocare sunt, la rândul lor, importante când vine vorba de laptopuri. Pentru a alege memoria RAM trebuie să ţinem cont dacă este DDR3 sau DDR4, ultima fiind versiunea mai actuală şi cu randament mai mare, deşi de doi ani se vorbeşte de apariţia DDR5. 

 

Când vine vorba de capacitatea de stocare, ţine cont că în 2020 n-ar mai trebui să alegi harduri HDD, ci SSD. Dacă vrem viteză mai mare atunci când muncim sau rulăm programe, ar trebui să alegem un laptop cu hard SSD, chiar dacă acestea sunt puţin mai scumpe decât cele cu clasicul HDD.

 

În fine, poate nu în ultimul rând, poate ar trebui să alegi un laptop cu sistem de operare inclus. Este mai sigur şi oferă mai puţine bătăi de cap decât un SO piratat.

 

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.