Jump to content

Studiu: Inteligența copilului provine de la mamă. Ce moștenește de la tată


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

nwKBwkv.png

 

Oamenii se nasc cu gene care funcţionează diferit în funcţie de provenienţă, de la mamă sau de la tată. Când vine vorba despre inteligenţă, lucrurile sunt clare: genele sunt transmise de către mamă, arată un studiu din cadrul Departamentului de Știinţe Sociale și Sănătate Publică din Glasgow (Scoţia).

 

Încă din 1994, Consiliul de Cercetări Medicale din cadrul Departamentului de Știinţe Sociale și Sănătate Publică din Glasgow (Scoţia), efectuează anual un studiu despre această temă. Ultima oară, în noiembrie 2019, s-au intervievat 12.686 de tineri. Aceștia au avut vârste între 14 și 22 de ani. Deși inteligența ține și de educație, rasă ori statut socio-economic, echipa de cercetare a descoperit că elementul hotărâtor al

inteligenţei copiilor a fost IQ-ul mamei.

 

Cercetătorii americani, aceeași concluzie: mama ajută la dezvoltarea creierului copilului

 

Și cercetătorii de la Universitatea din Washington (America) au constatat că o legătură emoţională sigură între mamă și copil este esenţială pentru dezvoltarea anumitor părţi ale creierului. Aceștia au analizat relaţiile unui grup de mame cu copiii lor timp de șapte ani.  Acei copii care au fost împliniţi din punct de vedere emoţional aveau hipocampul cu până la 13% mai mare decât copiii cu mame au fost distante.

 

Intuiția și emoțiile copilului provin de la tată

 

Chiar dacă aceste studii demonstrează că inteligența copilului se datorează mamei, cercetătorii au subliniat faptul că o serie întreagă de alte trăsături determinate de gene pot fi moștenite de la tată. De exemplu: intuiţia și emoţiile. Acestea sunt  cheia pentru un nivel ridicat al inteligenţei. IQ-ul de la naştere este important dar nu decisiv, pentru că este în continuă dezvoltare.

 

 

 

 

 

Sursa

Edited by South Silviu.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.