Jump to content

De văzut pe Netflix: Uncut Gems e un film excelent de weekend (și nu numai)


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

De văzut pe Netflix: Uncut Gems e un film excelent de weekend (și nu numai)

 

Netflix a dezvoltat o relație ciudată și, de altfel, productivă cu Adam Sandler. El furnizează conținut, publicul vizionează, în valuri mari, acel conținut și toată lumea câștigă. Odată cu noul film se poate spune că și tu câștigi?

 

Despre premiile Oscar s-a tot vorbit și probabil că ai apucat să vezi majoritatea filmelor nominalizate și respectiv premiate. Din punctul meu de vedere, 2019 a fost un an foarte bun pentru filme și, pentru prima dată în mulți ani, cele premiate și-au meritat din plin premiul. Cu o mică excepție care n-a prins nici măcar o nominalizare: Uncut Gems, care-i disponibil pe Netflix.

 

Uncut Gems este un pic dramă și un pic thriller, îl are în rolul principal pe Adam Sandler și spune povestea unui bijutier obsedat de pariuri care ia cele mai ridicole și riscante decizii de dragul unui „ultim tun”. Din start, când auzi de Adam Sandler te gândești la o comedie mediocră, de duzină, dar de data asta nu e cazul.

 

 

Sandler a reușit o performanță memorabilă, probabil rolul carierei și efectiv nu știu care alt actor ar fi fost în stare să joace rolul ăsta.

 

El știe de ce este capabil. În decembrie 2019, a amenințat că, dacă nu va fi băgat în seamă la Oscaruri pentru Uncut Gems, va reveni cu cel mai prost film posibil, numai de-al dracului. Mi-e puțin frică, trebuie să recunosc.

 

Adam Sandler te face să ții cu el, în timp ce-i dorești tot răul

 

Howard Ratner este un bijutier evreu care-i mai pasionat de pariuri decât de aur și pietre. Fiecare interacțiune pe care o are, indiferent de context, este privită ca pe o posibilă competiție. Pe tot parcursul filmului ți se demonstrează că Howard este un tip înstărit, cu o familie completă, mă rog, și o amantă, dar trecem peste asta. Are bani și o grămadă de bunuri, dar datorii la tot felul de dubioși.

 

Ar putea să se oprească oricând, ar putea să vândă orice accesoriu de pe el ca să-și plătească datoriile, dar nu o face, pentru că fiecare câștig trebuie să provină dintr-un pariu cu propria viață.

 

Pe măsură ce Howard continuă să se afunde în propriul haos, începi să anticipezi finalul poveștii, dar, cu toate astea, concluzia te ia prin surprindere. Este uimitor cum frații Safdie reușesc să te pregătească pentru fiecare șoc, dar reușesc, în același timp, să te surprindă cu el.

 

O surpriză plăcută a fost Kevin Garnett (KG) care îl joacă, evident, pe Kevin Garnett. A avut destul de multe momente importante pe ecran, deși toată lumea se aștepta să aibă o scurtă apariție, la fel ca The Weeknd.

 

Uncut Gems este un film de pe Netflix care nu te lasă să respiri până la final

 

Cei doi regizori Benny și Josh Safdie sunt niște maeștrii ai tensiunii. Au demonstrat-o în trecut cu Good Time, un film în care haosul domină, însă Uncut Gems este la un alt nivel. Frații Safdie au propriul stil, o cinematografie care-ți dă anxietate și panică și te copleșește efectiv cu haosul poveștii. Uncut Gems te face să te simți blocat într-o încăpere mică și plină de oameni nervoși care urlă și vorbesc unii peste alții.

 

Nu e un lucru rău. În toată harababura din Uncut Gems, există un fir logic. Nu sunt aruncate elemente de confuzie doar de dragul de a te indispune. Personajul lui Sandler este întruchiparea dezordinii și a indisciplinei și te provoacă să ții cu el, în timp ce-l urăști cu desăvârșire. Personal, am început să-l detest când am realizat că nu o să-și scoată eticheta cu preț de pe bluză niciodată.

 

Cu siguranță că Uncut Gems nu este un film pentru oricine. Nu este genul de film la care să te uiți pasiv, în timp ce mai butonezi ocazional telefonul. Dacă nu ești implicat, semi-încordat și puțin iritat de inconștiența personajului, înseamnă că filmul nu te-a prins.

 

Îl poți vedea pe Netflix aici.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.