Jump to content

Top atracții în Thailanda


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Top atracții în Thailanda

 

 

Marele Palat Bangkok

 

Marele Palat din Bangkok


Marele Palat din Bangkok este una dintre cele mai importante obiective turistice din Thailanda, care impresioneaza prin istoria sa, dar si prin arhitectura spectaculoasa. Construit in 1782, Marele Palat a gazduit familii regale, autoritatile administrative si a servit drept Curte Regala pentru poporul thailandez. Astazi, aceasta constructie este un obiectiv turistic de neratat pentru orice calator care ajunge in Thailanda si doreste sa-i descopere trecutul glorios, traditiile, cultura si elemenetele arhitecturale. Marele Palat este o adevarata opera de arta, o marturie incontestabila a creativitatii si talentului populatiei locale si o parte a patrimoniului cultural, istoric si religios din Thailanda. Pentru vizitatori sunt deschise mai multe incaperi care pot fi explorate cu un ghid: Tempul lui Buddha (Wat Phra Kaew), Stupa Phra Siratana Chedi, Biblioteca Buddhista (Phra Mondop), Panteonul regal (Prasat Phra Dhepbidorn) si multe altele. Pentru a vizita Marele Palat trebuie sa respectati dress-code-ul strict impus la intrare. Astfel, sunt interzise urmatoarele pise vestimentare: bluze fara maneci, veste, bluze scurte sau transparente, pantaloni scurti, pantaloni cu rupturi, pantaloni mulati, pantaloni pentru ciclism si fuste scurte.


 
Orasul Sukhothai
 

 Ruinele Orasului Sukhothai


Ruinele Sukhothai fac parte dintr-un sit istoric, unul dintre cele mai vizitate din Thailanda, care aduna la un loc monumente, sculpturi, ruine de temple si manastiri, fresce si diverse constructii religioase, de comunicatii, militare. Centrul istoric al orasului Sukhothai este inscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, deoarece ilustreaza inceputurile artei, stilului arhitectural, culturii si traditiilor din Thailanda. Sukhothai a fost capitala politica si administrativa a primului Regat Thailandez pe parcursul secolelor XIII-XV. Alaturi de ruinele acestui oras, puteti sa vizitati si ruinele orasului Si Satchanalai, care a conturat centrul spiritual al Regatului, unde puteti gasi o varietate de temple si manastiri, dar si orasul Kamphaeng Phet, unde aveti ocazia sa admirati constructiile militare care au avut rolul de protectie si securitate a Regatului. Situate intr-un cadru natural exceptional, ruinele celor 3 orase importante sunt un complex muzeal impresionant, care evidentiaza inceputurile si dezvoltarea mai multor elemente ale culturii thailandeze. Centrul istoric al orasului Suhkothai a fost expus mai multor lucrari de restaurare si prezervare, astfel merita atentia calatorilor interesati de obiectivele turistice din Thailanda care pot sa le ofere o incursiune detaliata in cultura si istoria locala.


 
Pietele pe apa din Bangkok

 

Pietele plutitoare din Bangkok


Pietele plutitoare din Bangkok sunt o adevarata atractie autentica de care va puteti bucura cu un tur ghidat printre barcile pline-ochi cu fructe tropicale, legume proaspete, manacare gatita din bucataria traditionala thailandeza, dulciuri, fructe de mare, flori, decoratiuni si altele. O calatorie in Bangkok nu este deplina fara o vizita la una din pietele plutitoare din Bangkok sau din apropierea orasului. Puteti savura delicatese locale, puteti face fotografii, puteti procura diverse suveniruri pentru cei dragi de acasa, puteti admira aceasta piata unica, care va va fermeca prin conceptul sau. Unele dintre cele mai recomandate piete sunt: Amphawa (deschisa: vineri-duminica 12.00-20.00), Damnoen Saduak - cea mai mare si una dintre cele mai vechi pieti (deschisa: in fiecare zi 7.00-11.00), Taling Chan (deschisa: doar in weekend 9.00-17.00), Khlong Lat Mayom (deschisa: weekend si sarbatori nationale 9.30-16.30). Pietele plutitoare sunt unul dintre cele mai autentice obiective turistice din Thailanda, care va poate oferi o experienta unica de shopping si degustatie a delicateselor locale.


 
Golful Phang Nga

 

Golful Phang Nga


Golful Phang Nga nu este doar un obiectiv turistic din Thailanda, ci un coltisor de paradis pe pamant. Golful este situat intre Insula Phuket si partea continentala a Sudului Thailandei, adunand la un loc o varietate formatiuni naturale care nu vor intarzia sa va impresioneze: stanci, pesteri, pietre care par ca rasar din apele azurii, lagune, insule si carsturi, care pot fi descoperite cu o barca traditionala, un yacht de lux, cu masina sau cu bicicleta, cu o canoe sau caiac. Explorati Insula lui James Bond, satucul pescaresc de pe Insula Panyee, punctul de observatie Samet Nangshe, pesterile si grotele uimitoare, relaxati-va in lagunele cu ape transparente, faceti snorkeling si scufundari pentru a descoperi lumea subacvatica sau plimbati-va prin parcurile naturale din apropiere golfului.


 
Parcul National Khao Yai

 

Parcul National Khao Yai


Parcul National Khao Yai este unul dintre cele mai mari si vizitate parcuri naturale din Thailanda, care a fost inaugurat in 1962 si acopera o suprafata de peste 2000 km patrati. Parcul contine mai multe paduri tropicale, campii si chiar un munte – Khao Rom, cu o inaltime de 1351 metri. Parcul National Khao Yai face parte din complexul forestier Dong Phayayen-Khao Yai, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO si reprezinta un obiectiv turistic din Thailanda care trebuie vizitat de calatorii pasionati de zone naturale minunate, diverse specii de animale si pasari, dar si o multime de activitati in aer liber. Aveti ocazia sa intalniti elefanti, macaci si giboni, caprioare si cerbi, ursi, sacali, vidre si multe altele. Bucurati-va de un tur ghidat, racoriti-va in cascadele spectaculoase din parc, faceti drumetii pe muntii din parc si admirati cele mai frumoase apusuri.


 
Orasul Ayutthaya

 

Orasul Istoric Ayutthaya


O alta atractie inscrisa pe Lista Patrimoniului UNESCO este orasul istoric Ayutthaya, a doua capitala a Regatului Thailandez dupa orasul Sukhothai. Orasul a fost fondat in 1350 si a fost intr-o continua dezvoltare pana in secolul al XVIII-lea. Pe parcursul acestor secole, Ayutthaya a fost un centru urban cosmopolit, o zona comerciala de mare importanta la nivel global, care se situeaza astazi in topul obiectivelor turistice din Thailanda. Ruinele orasului sunt astazi un exemplu uimitor al arhitecturii siameze, o relicva a culturii si o mostenire arheologica deosebita, care va poate deschide usile spre splendoarea culturii traditionale din Thailanda. Aventurati-va printre ruinele manastirilor grandioase si turnurile inalte, palatele fermecatoare si sculpturile impunatoare.


 
Walking Street din Pattaya

 

Walking Street din Pattaya


Walking Street din Pattaya este centrul distractiei din Thailanda. Chiar daca nu va plac cluburile de noapte, aglomeratia si muzica data la maxim, o plimbare de-a lungul Walking Street va fi o experienta de neuitat. Vanzatori ambulanti, baruri si cluburi, concerte live si artisti care ofera adevarate spectacole in strada va vor fascina in aceasta plimbare. In schimb, daca va place distractia si petrecerile, puteti sa dansati pana dimineata in localurile de pe aceasta strada, care devine o parte pietonala a orasului de la ora 7 seara si se transforma intr-un ring enorm de dans, muzica, culoare si agrement.  Savurati o inchetata sau o cina sofisticata la unul dintre restaurantele elegante de pe Walking Street, cantati la karaoke sau asistati la un concert live, bucurati-va de un meci de box sau dansati pana nu va mai tin picioarele. Pe Walking Street de Pattaya veti gasi orice va doriti, este un adevarat teren de joaca pentru adulti!


 
Templul Alb din Chiang Rai

 

Templul Alb din Chiang Rai


Templul Alb (Wat Rong Khun) din Chiang Rai este un templu, insa nu este un templu budist traditional, ci o constructie religioasa contemporana sub forma unui templu. Caracteristica principala a acestui obiectiv turistic cu oricare alt templu din Thailanda, este faptul ca acesta combina elemete traditionale, autentice din religia budista, cu influente moderne ale artei, precum sunt unele picturi murale cu Michael Jackson sau Superman, sculpturi ciudate si personaje care va vor uimi in mod sigur. Intrand in templu, pe o parte veti admira sculturi budiste, iar in partea opusa vor fi expuse picturi cu personaje cunoscute, evenimente din lumea vestica si alte momente cunoscute din cultura pop. O vizita in acest templu va va oferi senzatii noi si emotii unice, precum nu ati mai vazut o astfel de constructie anterior. Un parc de distractie, o galerie de arta, o opera in care trebuie sa-i analizati fiecare detaliu, o gradina cu sculturi moderne – Templul Alb poate fi caracterizat in mai multe feluri, insa ce putem spune cu siguranta, nu este un simplu templu budist si merita atentia fiecarui calator.


 
Sam Pan Bok

 

Marele Canion din Thailanda


Sam Pan Bok este cunoscut in lume ca si Marele Canion din Thailanda si este situat de-a lungul raului Mekong in Nord-Estul tarii. Aceasta formatiune a fost creata prin eroziunea pietrelor cu apa curgatoare a raului, care a dus la existenta unor stanci spectaculoase cu gauri de toate dimensiunile si formele. Cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta locatie este in sezonul uscat (noiembrie-aprilie), cand nivelul apei din rau se micsoreaza, descoperind mai multe cavitati si oferind o priveliste de neuitat pentru calatorii care se aventureaza sa descopere Sam Pan Bok. Unele dintre acestea sunt atat de mari si spatioase, astfel ca puteti intra in ele, fotografiindu-va in interiorul acesteia sau minunandu-va de formatiunile unice. Echipati-va cu o pereche de incaltaminte antiderapanta, cu un aparat foto pentru cele mai frumoase poze si energie pentru a explora aceasta zona naturala ireala. Va recomandam sa vizitati Sam Pan Bok la rasaritul sau apusul soarelui pentru a surpinde culorile cerului si razele luminoase printre cavitatile stancilor si in apele transparente dintre acestea.  


 
Marea de lotus roşu

 

Marea de lotus roşu


Marea de lotus roşu este de fapt un lac cu apa dulce si creeaza o priveliste de care trebuie sa va bucurati daca ajungeti in Thailanda. Lacul uimitor, situat in Udon Thani, este un ecosistem important pentru aceasta regiune din Thailanda, fiind o destinatie fascinanta pentru cei pasionati de birdwatching, biodiversitatea subacvatica si diverse specii de plante de apa. Lotusii rosii sunt unele dintre cele mai des intalnite flori de pe acest lac, acoperind o suprafata impresionanta si va poate oferi un cadru de poveste pentru o plimbare cu barca pe apele calme ale lacului. Aceasta destinatie este una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Thailanda, fiind invaluita intr-o legenda din folclorul thailandez. Marea de lotus roşu este o locatie spectaculoasa, unde puteti petrece o seara linistita la apusul soarelui. pentru a fi martor la aceasta minunatie naturala, vizitati lacul in perioada decembrie-februarie, cand lotusii infloresc si acopera o suprafata mare a lacului.

 

 

Sursa: mypal.travel

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.