Jump to content

Schimbare majora: in fiecare clasa va fi maximum un copil cu CES, anunta inspectoratul


zL Edison
 Share

Recommended Posts

Bh9r6Qx.png

 

Fiecare clasa va avea maximum un copil cu cerinte educationale speciale (CES), a decis Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). Hotararea se aplica de anul acesta si este prevazuta in procedura de repartizare a elevilor in clasa pregatitoare 2020.

 

"Conducerea unitatii de invatamant ia masuri pentru distribuirea echilibrata in clase a elevilor cu CES pentru care au fost depuse documente doveditoare la dosar. in situatia in care un elev cu CES a fost distribuit intr-o clasa in care a mai fost distribuit un alt elev cu CES, acesta va fi distribuit in clasa imediat urmatoare", prevede Procedura privind inscrierea copiilor si constituirea formatiunilor de elevi in invatamantul primar in anul scolar 2020-2021, publicata de ISMB.
 
Conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, copiii, elevii si tinerii cu cerinte educationale speciale integrati in invatamantul de masa beneficiaza de suport educational prin cadre didactice de sprijin si itinerante, de la caz la caz. Organizarea serviciilor de sprijin educational se face de catre Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala si se reglementeaza prin metodologii specifice elaborate de Ministerul Educatiei. 
 
Vedeti aici metodologia de inscriere la clasa pregatitoare 2020 >>  
 
In Bucuresti, "toti elevii inscrisi in unitatea de invatamant vor fi ordonati alfabetic, realizandu-se 2 liste organizate pe criteriul de gen. Distribuirea acestora pe clase se face in ordine alfabetica, cate un elev la fiecare clasa existenta (primul copil va fi cuprins in clasa pregatitoare A, al doilea copil – in clasa pregatitoare B, s.a.m.d pana la ultima clasa, dupa care se reia repartizarea, urmatorul copil fiind cuprins in clasa pregatitoare A si tot asa). Pentru a se asigura echilibrarea claselor constituite, acest algoritm se aplica separat celor 2 liste organizate pe criteriul de gen", este explicat in procedura publicata de ISMB.
 
Prima etapa a inscrierilor la clasa pregatitoare pentru anul scolar 2020-2021 are loc in perioada 4 – 23 martie.

Anul acesta, in premiera, distribuirea la clasa a elevilor inscrisi in invatamantul primar se va face in ordine alfabetica.
 

Calendarul inscrierii la clasa pregatitoare 2020:
 
Potrivit ordinului de ministru, pe 24 februarie, scolile si Inspectoratele scolare judetene afiseaza circumscriptiile scolare si numarul de clase pregatitoare.
 
In perioada 25 februarie - 9 martie se organizeaza Ziua portilor deschise in fiecare scoala, ocazie cu care parintii, copiii si alte persoane interesate pot sa viziteze unitatile de invatamant si sa stea de vorba cu invatatorii care preiau clase pregatitoare. Tot in aceasta perioada, in gradinite se organizeaza intalniri pentru informarea si consilierea parintilor.
 
In perioada 25 februarie - 20 martie se realizeaza evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor pentru care este necesara aceasta procedura.
 
Pe 26 martie, Comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar proceseaza cererile de inscriere cu ajutorul aplicatiei informatice si se face repartizarea la scoala de circumscriptie.
 
Intre 27 si 30 martie vor fi procesate, la nivelul unitatilor de invatamant, cererile prin care se solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Tot in aceasta perioada vor fi admise sau respinse aceste cereri la nivelul comisiei, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare si validarea de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant a listei candidatilor admisi in aceasta faza.
 
Pe 31 martie vor fi analizate cererile parintilor care au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.
 
Pe 1 aprilie vor fi afisati, in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar, candidatii inmatriculati, numarul de locuri ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.
 
A doua etapa de inscriere va avea loc intre 23 si 30 aprilie, cand vor fi depuse cereri-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.
 
Pe 7 mai se va afisa la fiecare unitate de invatamant lista finala a copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.
 
Intre 8 si 15 mai vor fi centralizate si solutionate de catre inspectoratul scolar cererile pentru copiii care nu au fost inca inscrisi la vreo uitate de invatamant.

 

 

Sursa: Click

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.