Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Gabriela Firea: Propunem închiderea școlilor și grădinițelor din București / Decizia finală este a Comitetului Național pentru Situații de Urgență


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

45073579_2094790890583707_49621362199966
“Propunem închiderea școlilor și grădinițelor din București”, a anunțat în această dimineață primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Declarația vine în contextul în care primarul nu are puterea de a decide suspendarea cursurilor în școli și grădinițe, iar propunerea a fost înaintată Comitetului național pentru situații de urgență, potrivit edilului. Firea a anunțat și suspendarea activităților celor 14 teatre, până pe 31 martie.

“Anunț, ca primar general, următoarele decizii valabile pe teritoriul municipiului București: suspendarea activităților celor 14 teatre până la 31 martie (…), suspendarea concertelor, manifestarilor de orice tip de către opera Comică pentru Copii, Centrul municipal pentru seniori si tineret, ARCUB, Creart, PROEDUS, Palatele Brâncovenești, Muzeul Literaturii și Muzeul Municipiului București“, a comunicat Gabriela Firea.

 

“Eu îmi asum să fiu criticată, dar vreau să le transmit autorităților centrale că cel puțin pe raza municipiului București, unde suntem 4 milioane de suflete, școlile și grădinițele trebuie să fie închise pentru a limita rădspândirea coronavirusului. Nu putem noi impune Comitetului pentru situații de urgență, dar putem face această rugăminte și propunere. Aceasta este propunerea noastră“, a declarat Firea.

Într-o conferință de presă în derulare în acest moment, primarul general al Bucureștiului a declarat că “mai bine prevenim, decât să ajungem într-o situație mai delicată“.

 

Gabriela Firea a anunțat că, “având în vedere confirmarea celor 2 cazuri de coronavirus și având în vedere că avem deja 8 persoane în carantină și ținând cont de faptul că sunt 870 de persoane izolate la domiciliu în București, având în vedere că vin foarte mulți oameni din Italia în București și Ilfov și ținând cont de toate recomandările Comitetului Național de Urgență, anunț, ca primar general, următoarele decizii valabile pe teritoriul municipiului București:

 
  • suspendarea activităților celor 14 teatre până la 31 martie – actorii, regizorii și personalul tehnic vor fi plătiți, dar se vor realiza doar repetiții și pregătirea proiectelor.
  • suspendarea concertelor, manifestarilor de orice tip de către opera Comică pentru Copii, Centrul municipal pentru seniori si tineret, ARCUB, Creart, PROEDUS, Palatele Brâncovenești, Muzeul Literaturii și Muzeul Municipiului București.
  • Vor fi luate în continuare măsuri sporite pentru dezinfectare și decontaminare în toate mijloacele de transport în comun.
  • meciurile de handbal ale CSM se vor desfăşura fără spectatori“.

 

Declarațiile au fost făcute în cadrul Comandamentului de urgență convocat la Primăria Municipiului București.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.