Jump to content

NVIDIA ne pregateste ceva pentru data de 19 Martie


Recommended Posts

NVIDIA 19 Martie 2020

 

NVIDIA ANZ (Australia si Noua Zeelanda) a postat pe Twitter un teaser curios pentru data de 19 Martie. Tweet-ul care a fost stres intre timp continea o animatie a unei forme, care mai apoi se transforma intr-un ochi. Tot acelasi videoclip mentiona data de 19 Martie. Ca si coincidenta, aceasta data pica fix cu cateva zile inainte de 22 Martie. Ce se intampla pe 22? Ei bine, GTC 2020 va debuta si va acoperi tot ce inseamna placi video.

 

Pe masura ce apar din ce in ce mai multe tweet-uri si postari pe forumuri, anuntul ar putea fi legat de lansarea unei noi tehnologii NVIDIA. Este vorba de o metoda de randare care a fost prezentata la SIGGRAPH 2016, intr-o vreme in care VR-ul si tehnologiile aferente inca pareau ceva SF.

 

Conceptul randarii foveated de la NVIDIA este foate simplu; are la baza urmarirea miscarii ochilor pentru a se asigura ca directia in care te uiti este randata la o calitate mai mare decat restul scenei. In acest fel, sistemul conserva energie si imbunatateste performantele. Aceasta reusita se datoreaza urmaririi vederii utilizatorului. Partea si mai buna este ca in comparatie cu anul 2016, tehnologiile de randare au avansat si ele. Ceva asemanator vedem la VRS (variable shading rate), care permite unei aplicatii sa randeze parti diferite ale scenei cu niveluri diferite de detaliu pentru a imbunatati performanta.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.