Jump to content
Sign in to follow this  
Madalin

Cat de buna este placa video din Xbox Series X si ce inseamna pentru PC?

Recommended Posts

Xbox Series X

 

Microsoft a anuntat specificatiile noului Xbox Series X si fanii au ramas masca cand au vazut puterea de procesare grafica. In specs, noua consola are un chip grafic AMD bazat pe arhitectura RDNA 2 cu o putere de 12 TFLOPs. In mod complet logic, cand arunci un astfel de numar la inaintare oamenii il vor compara cu solutiile deja existente.

 

Cum spuneam si mai sus, Xbox Series X foloseste tehnologia RDNA 2 de la AMD. Aceasta nu este momentan disponibila pe PC, dar exista componente cu care sa poata fi comparata. Tocmai din aceasta cauza, se pare ca AMD ar avea in sfarsit ceva cu care sa lupte pe frontul solutiilor grafice. Daca comparam doar numerele, cei 12 TFLOPs de pe Xbox Series X il claseaza putin mai sus decat puterea generata de o placa RTX 2080 Super, care are 11.3 TFLOPs. Momentan, doar RTX 2080 Ti cu 13.45 TFLOPs si Radeon RX Vega 64 cu 12.66 TFLOPs reusesc sa bata noua consola.

 

De aici putem intelege insa ca numerele nu conteaza atat de mult. Daca ar fi sa ne luam dupa cifrele acestea, RX Vega 64 ar fi mai puternica decat RTX 2080. In realitate insa, placa de la NVIDIA este cu cel putin 20% mai puternica in jocuri. O serie de teste insa, ne arata ca Xbox Series X ar putea avea o performanta asemanatoare cu placa de la NVIDIA.

 

Din declaratia lui Goossen, Xbox Series X pare a fi o adevarata bestie, insa nu m-as baza foarte tare pe un singur port, facut de un studio ce apartine de Microsoft. Mai ales cand tinem cont de faptul ca pe PC, Gears 5 ruleaza la Ultra cu peste 60FPS si pe placi mult sub RTX 2080. Mai jos am atastat rezultatele pe care le-am obtinut in Gears 5 cu o placa AMD Radeon RX 5600 XT.

 

Din cate puteti vedea, la detalii Ultra am obtinut 67 de FPS-uri cu o placa video care are „doar” 7.2 TFLOPs, deci cu mult sub Xbox Series X sau RTX 2080. Realist, cred ca la performante de acest fel ne putem astepta de la noile console, mai ales daca vor avea preturi sub 4.000 de lei. Mi se pare imposibil de crezut ca o consola ar putea avea performanta unei RTX 2080, care costa singura in jur de 3.500 de lei.

 

Sursa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au trecut 48 de ore!

T/C

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.