Jump to content

Statul suspendă popririle contra persoanelor fizice pentru aproape orice datorii la stat


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Statul suspendă popririle contra persoanelor fizice pentru aproape orice datorii la stat

 

Imagini pentru poprire poza

 

 

Aproape toate propririle pentru datorii la stat ce vizează persoanele fizice se suspendă în următoarea perioadă, cu excepția datoriilor ce vizează recuperarea unor sume în materie penală, a decis Guvernul în ședința de miercuri. Nici nu vor fi demarate, în perioada următoare, popriri de acest fel contra persoanelor fizice. Băncile, angajatorii sau alți terți care facilitau poprirea vor aplica măsura de îndată ce va fi oficializată.

 

"Guvernul a decis să se suspende sau să nu înceapă măsurile de executare silită prin poprire a persoanelor fizice, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală.

 

Măsurile de suspendare a executãrii silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri și disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de către instituțiile de credit sau terții popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale", informează MFP într-un comunicat recent.

 

Atenție! Măsura suspendării popririlor pentru datorii la stat pentru persoanele fizice mai trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

 

 

Sursa: avocatnet.ro

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.