Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Regulile de aplicare pentru liberele cerute de părinți când se suspendă cursurile școlare, adoptate de Guvern


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Regulile de aplicare pentru liberele cerute de părinți când se suspendă cursurile școlare, adoptate de Guvern

 

Imagini pentru poze parinti

 

 

Regulile pentru aplicarea legii ce prevede că părinții pot cere libere de la muncă pentru a sta acasă cu copiii, atunci când sunt suspendate cursurile școlare, au fost adoptate azi-noapte de către Guvern.

 

Este vorba de un proiect de hotărâre a Guvernului, care, pentru a se aplica, mai trebuie doar să apară în Monitorul Oficial. Practic, Legea 19/2020 nu poate fi aplicată în lipsa acestor reguli suplimentare.

 

Conform legii, proiectul ar trebui să conțină numărul concret de zile libere ce se poate acorda, de la caz la caz, precum și cum vor fi acoperite fondurile pentru indemnizația plătită salariaților care își iau liber.

 

Legea 19/2020 prevede că se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, dacă sunt suspendate cursurile școlare din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme.

 

Măsura se aplică părinților dacă au copii în vârstă de până la 12 ani sau copii cu dizabilități în vârstă de până la 18 ani și dacă munca lor nu le permite să lucreze de acasă sau în regim de telemuncă.

 

Pentru fiecare zi liberă, se acordă o indemnizație de 75% din salariul obișnuit, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Banii sunt plătiți de angajator, dar apoi sunt recuperați de la stat.

 

Liberele se acordă indiferent dacă salariații sunt din mediul public sau din cel privat, cu unele excepții.

 

Atenție! Proiectul de hotărâre se va aplica numai după ce este publicat în Monitorul Oficial.

 

 

Sursa: avocatnet.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.