Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ghidul XXXVIII. Cum poți să plătești o amendă rutieră online


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Cum poți să plătești o amendă rutieră online

 

Imagini pentru amenda rutiera foto

 

 

acă ai luat o amendă de circulație și nu vrei să mergi la caseriile trezoreriilor, administrațiilor locale sau poștei să o plătești, poți face acest lucru și online, prin intermediul unei aplicații puse la dispoziție de statul român. Plata se face cu cardul bancar, iar procedura este foarte simplă, pentru că nu necesită crearea unui cont înainte.

 

Ghiseul.ro este o platformă disponibilă în mod gratuit, pe care dacă o accesezi îți poți plăti nu doar amenzile, ci și taxele și impozitele. Platforma poate fi accesată cu sau fără autentificare, iar amenzile rutiere le poți plăti fără să-ți faci un cont.

 

Notă: Pentru taxe și impozite este recomandată folosirea unui cont, pentru că așa poți consulta, în timp real, obligațiile de plată. Altfel, dacă alegi metoda de plată fără autentificare, adică fără un cont creat în prealabil, nu vei putea plăti decât acele datorii ale căror valori le cunoști. Poți citi, în acest articol, mai multe detalii despre acest subiect.

 

Dacă vrei să achiți o amendă tot ce trebuie să faci este să accesezi secțiunea "plătește amenzi" (o poți deschide direct de aici) și să completezi formularul care se va deschide.

 

Datele pe care trebuie să le completezi sunt, bineînteles, datele personale (nume, prenume, cod numeric personal, adresă, e-mail) și datele referitoare la amendă (unde plătești amenda, tipul de amendă, seria, numărul și data întocmirii procesului verbal, suma de plată și explicația). Suplimentar, în formular, va mai trebui încărcată și o copie procesului verbal (poză sau scan), așa că ai grijă să îl păstrezi după ce l-ai primit.

 

Notă! Amenzile poate fi achitate, pe această platformă, numai de persoane fizice sau persane fizice autorizate. Persoanele juridice nu pot plăti amenzi prin intermediul aplicației ghiseul.ro, așa încât acestea vor fi nevoite să contacteze instituția beneficiară a plății, în funcție de tipul de datorie pe care o au de achitat.

 

Reamintim că, potrivit Codului Rutier, amenda de circulație poate fi redusă la jumătate din valoarea minimă, dacă se achită în termen de 15 zile (cât este punctul-amendă și care sunt clasele de sancțiuni ce se pot aplica).

 

Pentru binele nostru și al celor din jur, e important să evităm cât mai mult deplasările în această perioadă. Avocatnet.ro îți vine în ajutor cu campania România online, unde te informăm zilnic despre toate lucrurile pe care le poți rezolva online în relația cu statul, fără să te mai duci la ghișeele autorităților. În acest fel, tu îți poți continua activitatea cât mai aproape de normal chiar și în aceste zile, dar te poți feri în același timp de riscuri, protejându-i, prin asta, și pe ceilalți membri ai comunității tale.

 

Urmărește campania noastră aici, inventariem rând pe rând toate serviciile și procedurile la care ai acces direct din fața calculatorului, ca cetățean sau ca firmă.

 

Dacă știi și alte autorități care lucrează online sau dacă ești o instituție care lucrează online, trimite-ne un e-mail la redactie(@)avocatnet.ro și o să te ajutăm la răspândirea informațiilor, astfel încât să ajungă la cât mai mulți oameni care ar putea beneficia de ele.

 

 

Sursa: avocatnet.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.