Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Modificare Cod rutier: Noi reguli oficiale pentru redobândirea permiselor suspendate


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Modificare Cod rutier: Noi reguli oficiale pentru redobândirea permiselor suspendate

 

Imagini pentru cod rutier photo

 

 

Cei care vor să redobândească mai repede permisul auto, după ce le-a fost suspendat dreptul de a conduce, vor fi nevoiți să depună cererile până în a 30-a zi, respectiv a 45-a zi a perioadei de suspendare, iar cererile vor fi soluționate în cel mult cinci zile de la depunere, se arată într-o hotărâre de Guvern, publicată joi în Monitorul Oficial.

 

Prevederile Hotărârii Guvernului nr. 182/2020 au intrat deja în vigoare și, potrivit acestora, cererile pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului au, de acum, o dată limită de depunere.

 

„Cererea se depune, după caz, până în a 30-a zi, respectiv a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care titularul permisului de conducere solicită reducerea”, se arată în document.

 

Potrivit noilor prevederi din Codul rutier, cererile vor fi soluționate în termen de cel mult cinci zile de la depunere, termen care în trecut nu exista. Mai exact, titularul cererii pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului va trebui să primeacă un răspuns în maxim cinci zile, fie el afirmativ sau negativ. 

 

„Reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce sau refuzul de a reduce această perioadă, se dispune în scris de către șeful serviciului poliției rutiere prevăzut la alin. (1) sau, după caz, de către șeful poliției rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române prevăzut la alin. (2) și se comunică titularului permisului de conducere în cel mult 5 zile de la data înregistrării cererii, inclusiv”, scrie în HG nr. 182/2020.

 

Dreptul la reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere este prevăzut în Legea nr. 130/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Astfel, cei cărora li se suspendă permisul și vor să reintre în posesia lui mai devreme, trebuie să îndeplinească două condiții:

  • să aibă permis auto de peste un an de zile (adică să nu fie începători);
  • să fie declarați admiși la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

 

În prezent, legislația rutieră în vigoare stabilește că, în funcție de contravenția săvârșită, dreptul de a conduce al unui șofer poate fi suspendat pentru 30, 60 sau 90 de zile.

 

 

Sursa: avocatnet.ro

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.