Jump to content

Interviu #80 - IamGold. - RPG Admin 5 & Ex LSSI Leader


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

BIS aka OldNab: Salutare! Hai să-ncepem cu IamGold. din viaţa reală. Cum te numeşti, ce vârstă ai şi de unde eşti?

IamGold.: Noroc! Mă cheamă Radu, zis şi Răducu, am vârsta de 19 ani şi sunt din oraşul Sighişoara.

 

BIS aka OldNab: La ce facultate eşti, în ce an şi unde?

IamGold.: Sunt la facultatea de Chimie în Cluj, fiind primul meu an de facultate.

 

BIS aka OldNab: Ce ai de gând să profesezi pe viitor?

IamGold.: Este o întrebare destul de dificilă, nici eu nu prea ştiu. N-am ştiut nici când am terminat liceul ce vreau să fac pe viitor. Pot să zic că mi-a plăcut chimia în liceu şi am ales să merg pe acest domeniu în continuare. Mă gândesc că pe viitor voi profesa în acest domeniu, al chimiei.

 

BIS aka OldNab: OK, hai să trecem, uşor-uşor, spre viaţa virtuală. Mai întâi, te voi întreba cum reuşeşti să îmbini timpul alocat facultăţii şi cel alocat comunităţii.

IamGold.: La începutul facultăţii mi-am pus şi eu problema asta, dar acum, din moment ce am un program de dimineaţă mai mereu, similar cu cel din liceu, am timp să intru după-amiază şi să stau câteva ore. Bine, fiind admin 5, îmi petrec mai mult timp pe website şi forum decât in-game.

 

BIS aka OldNab: Iar acum să ne întoarcem la origini. Când şi cum te-ai alăturat acestei comunităţi?

IamGold.: M-am alăturat acestei comunităţi în data de 17 aprilie 2015 cu primul meu cont. Cum? Aveam un prieten foarte vechi care se juca SA:MP şi mă bătea mereu la cap atunci când ne vedeam să intru şi eu pe server fiindcă e foarte "fain" şi am zis să încerc, de ce nu?

 

BIS aka OldNab: Ne poţi spune ce nickname avea acel prieten? Mai joacă şi astăzi?

IamGold.: Koody îl cheamă şi nu, nu mai joacă în momentul de faţă. Mai intră câteodată să facem o caterincă, atâta tot.

 

BIS aka OldNab: În afară de RPG1, ai mai jucat şi pe alte servere ale comunităţii?

IamGold.: Nu, nu am jucat. Intrasem odată prin 2016 pe RPG3 să joc la waruri pentru un prieten, doar atât.

 

BIS aka OldNab: Ai deţinut vreodată gradul de moderator pe forum? Dacă nu, ţi-ai dori asta?

IamGold.: Nu, nu am deţinut. Sincer să fiu, în momentul de faţă nu mi-aş dori nimic în plus.

 

BIS aka OldNab: Care a fost prima ta facţiune? Ne poţi spune cum te-ai alăturat şi cât timp ai petrecut acolo?

IamGold.: Prima mea facţiune a fost SF Taxi, eu având 15 ani la momentul acela. Am aplicat pentru că era singura facţiune care recruta atunci, probabil. Am stat în jur de trei săptămâni, fiind dat afară cu 3/3 pentru limbaj vulgar pe [/tx], contul meu (actual) fiind spart atunci. Sună ciudat, dar mă bucur că l-a spart atunci.

 

BIS aka OldNab: Ne poţi spune mai multe despre cum ţi-a fost spart contul şi de ce te bucuri că a fost spart?

IamGold.: Intrasem cu primul meu cont (IamGold) într-un clan, iar acolo am cunoscut o persoană care mă tot chema pe Skype şi-mi dăduse o aplicaţie unde să bag datele contului, zicându-mi că voi primi 200k la fiecare payday. Eu, "ca orice copil de 15 ani", le-am băgat şi aşa mi-am pierdut primul cont. După faza asta, mi-am creat contul actual (IamGold.) şi mi-am băgat o parolă asemănătoare cu cea a primului cont spart, iar prostia mea a dus, probabil, la spargerea contului nou. Mă bucur că prin spargerea contului am luat 3/3 în Taxi şi am intrat în LSSI, unde am luat lider după 6 luni. Probabil că dacă nu mi se spărgea contul, rămâneam SF Taxi şi sunt sigur că nu m-aş mai fi alăturat LSSI, fiindcă nu îmi plăcea cu ce se ocupă instructorii.

 

BIS aka OldNab: Ce fel de lider ai fost? Permisiv, dur, corect, răzbunător?

IamGold.: Cred că am fost un lider destul de bun şi permisiv, zic asta deoarece şi alţii au aceeaşi părere despre mine ca lider. Oricum, liderul pentru mine a fost, cred, cea mai frumoasă funcţie pe care am deţinut-o, mi-am făcut mulţi prieteni cu care încă vorbesc.

 

BIS aka OldNab: Când ai aplicat pentru helper şi cum ai reacţionat când ţi-a fost acceptată aplicaţia?

IamGold.: Am aplicat undeva prin august 2016 la helper, aveam deja lider de 3 luni, nu aveam sancţiuni şi într-un fel mă gândeam că voi fi acceptat. Când asta chiar s-a întâmplat, m-am bucurat pe moment şi atât, am trecut la treabă.

 

BIS aka OldNab: Cât timp a durat până când ai fost promovat la gradul de admin şi care a fost reacţia ta?

IamGold.: Perioada mea în funcţia de helper a fost scurtă, am stat cam 3 luni şi câteva zile. Eram foarte activ în perioada aia, avusesem undeva pe la 12-13k puncte de helper. Bine, mai erau pe lângă mine câteva persoane la fel de active, cum ar fi T.I.B.I, Gabita2000 sau N.Catalin. Noi patru am fost promovaţi atunci la admin. Reacţia mea? Mă gândeam la cât de departe am putut ajunge: de la un cont spart şi scos cu 3/3 la funcţia de admin 1.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai descurcat cu timpul atunci când erai şi lider, şi helper/admin? Ţi-ai rugat subliderii să preia din atribuţii sau ai reuşit să-ţi continui treaba ca înainte?

IamGold.: Subliderii mă rugau mereu să-i las şi pe ei să facă ceva. Eu făceam totul fiindcă îmi plăcea, de timp nu s-a pus problema deoarece eram la liceu pe atunci. Pe scurt, nu am întâmpinat probleme în a deţine mai multe funcţii.

 

BIS aka OldNab: Dacă ar fi să ne spui care a fost cel mai bun sublider al tău, care ar fi acela?

IamGold.: Primul care îmi vine în minte este Wolf4ever. M-a ajutat mereu când am avut nevoie, mă sfătuiam cu el şi încă suntem prieteni. Îl mai menţionez şi pe Zeom care m-a ajutat şi el de la bun început. Bine, acum să nu se înţeleagă că ceilalţi sublideri au frecat menta şi nu m-au ajutat. Fiecare m-a ajutat cu ceva, dar consider că Wolf4ever m-a ajutat cel mai mult, şi după Zeom.

 

BIS aka OldNab: Fiind în prezent admin 5, ne poţi spune cu ce se ocupă adminii de nivel 1, 2, 3, 4 şi 5?

IamGold.: O să fiu direct la subiect. Adminii de nivel 1 şi 2 se ocupă mai mult cu prinderea codaţilor, acceptarea reporturilor. Adminii de nivel 3 se ocupă şi ei cu prinderea codaţilor dar şi cu răspunderea la reclamaţii pe website, cât şi cu verificarea helperilor, fiind helper managers. Adminii de nivel 4, fiind manageri de facţiune, se ocupă cu nelămuririle liderilor, răspunderea la reclamaţiile adresate liderilor, rezolvarea PM-urilor din cadrul problemelor facţiunilor etc. Adminii de nivel 5 se ocupă mai mult pe partea de website, răspunzând cererilor de unban şi recuperare a conturilor, dar şi pe partea de forum atunci când sunt probleme cu facţiunile. Să nu uităm că adminii de nivel 5 sunt şi staff manager, ajutând adminii nou promovaţi şi mai ţinem lecţii de morală câteodată, atunci când este cazul.

 

BIS aka OldNab: La ce nivel de admin consideri că depune un jucător cea mai multă muncă? Dar cea mai dificilă?

IamGold.: Cea mai multă şi dificilă muncă consider că o depun adminii de nivel 1-3, ei ocupându-se de codaţi. Aş fi ipocrit să zic că adminii de nivel 5 au cea mai grea treabă. Personal, mă simt mult mai liber ca admin 5 decât atunci când eram admin 1-2. Ca admin 1-2, să zicem şi 3, mai mereu trebuie să-ţi baţi capul cu codaţii, să-i filmezi, să-i postezi, să editezi dovezile şamd, consider că ei au cea mai grea muncă în momentul de faţă.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai înţeles cu superiorii tăi de-a lungul timpului? Ai vreun membru sau fost membru din Staff cu care te-ai înţeles deosebit de bine?

IamGold.: Cred că m-am înţeles destul de bine cu toată lumea, nu am fost genul certăreţ. Au mai fost şi admini pe care pot să zic că nu-i aveam la suflet, dar nu le-am reproşat niciodată nimic, mi-am văzut de treabă cum îmi văd şi acum. Au fost şi admini - şi încă sunt - cu care mă înţeleg deosebit de bine, dar nu vreau să-i enumăr.

 

BIS aka OldNab: Ai fost şi primar pe RPG1. Ce ne poţi spune despre activitatea ta ca primar şi de ce te-ai oprit după primul mandat?

IamGold.: Am avut un singur mandat în iulie 2017 şi pot să spun că activităţile cu jucătorii sunt chiar interesante şi distractive. Mi-a plăcut ca primar, am făcut cred că exact ce ar trebui să facă un primar pe un server de SA:MP, ţine şi de imaginaţie. M-am oprit după primul mandat pentru că se reapucase Tig3r, actualul admin 3, şi vorbisem să mergem amândoi în National Guard. Dacă aş avea ocazia cumva, însă, aş reveni ca primar oricând, la orice oră.

 

BIS aka OldNab: Cât timp crezi că vor mai juca românii SA:MP? Dar tu?

IamGold.: Românii vor juca SA:MP încă vreo 3-4 ani, părerea mea. Eu voi juca atâta timp cât nu mi se întâmplă ceva grav în realitate, să fiu nevoit să las jocul.

 

BIS aka OldNab: Crezi că ar fi o idee bună ca B-Zone să deschidă un server de GTA V? Ai renunţa la SA:MP pentru a juca pe acel server?

IamGold.: Probabil ar fi o idee bună. Sincer, pe mine nu mă interesează GTA V, nu aş renunţa la SA:MP pentru acel server. SA:MP-ul are farmecul lui.

 

BIS aka OldNab: Pe final, ce ai să le transmiţi jucătorilor care abia s-au apucat de comunitate, ca să evite sancţiunile şi ca să reuşească în "cariera" lor virtuală pe serverele de SA:MP?

IamGold.: Depinde de fiecare jucător dacă chiar îşi doreşte ceva, are anumite planuri sau pur şi simplu joacă pentru distracţie. Este simplu să eviţi sancţiunile: respectă regulamentul şi nimeni nu va avea treabă cu tine. Pentru cei care s-au apucat de comunitate: bine aţi venit şi sperăm să vă placă la noi pe server. Iar acum, pe final, vă transmit să vă bucuraţi de joc, nu-l mai puneţi pe primul loc pentru că nu va ţine la nesfârşit. Salut pe toţi cei care aţi citit acest interviu, ne vedem pe server şi vreau să fie clar pentru toată lumea că nu am nimic cu nimeni. E normal să nu te înţelegi cu toată lumea dar e total aiurea să porţi ură într-un joc. Aveţi grijă de voi şi-n viaţa reală deoarece, din câte puteţi vedea, nu e de joacă ce se întâmplă în momentul de faţă. Numa' bine!

 

BIS aka OldNab: Mulţumesc IamGold. pentru acest interviu. Daţi "Follow" secţiunii noastre şi topicurilor pinned pentru a fi la curent cu următoarele interviuri. Eu am fost BIS aka OldNab şi aştept feedbackul vostru legat de acest interviu. Pe curând!

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.