Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Să transformăm fiecare casă într-o biserică mai mică, îndeamnă Arhiepiscopul Ieronim în timp de pandemie


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%

 

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei i-a sfătuit pe credincioşi să transforme fiecare casă într-o biserică mai mică. Îndemnul a fost adresat săptămâna trecută în condiţiile în care izolarea la domiciliu este una dintre măsurile de prevenire în răspândirea coronavirusului.

 

Având în vedere situaţia generată de pandemie, ierarhul a explicat că transformarea fiecărei locuinţe într-o mică biserică este potrivită deoarece

„îl iubim pe Dumnezeu chiar şi atunci când nu îl putem întâlni în Casa Lui” şi „pentru că ne iubim aproapele”.

 

„Noi, toţi credincioşii, ne putem transforma casele în biserici şi să ne rugăm (…) cerând harul lui Dumnezeu şi Mila Sa pentru întreaga umanitate”.

„Dumnezeu este pretutindeni. Îl întâlnim oriunde în rugăciunile noastre”.

În calitate de părinte spiritual, Arhiepiscopul Ieronim a precizat că „acţionăm responsabil din iubire şi nu pentru că frica bate la uşa noastră”.

 

„Aveţi curaj fraţii mei, copiii mei. Dumnezeu este cu voi”, i-a încurajat ierarhul.

 

Arhiepiscopul a salutat măsurile sanitare adoptate de oficialităţile competente şi i-a îndemnat din nou pe credincioși să le respecte pentru a preveni răspândirea virusului.

 

El a trimis un mesaj special profesioniștilor din domeniul sănătății și cercetătorilor care caută tratament.

 

„Biserica este aproape de voi. Este cu voi. Vă iubeşte şi se roagă pentru voi”, a menţionat Arhiepiscopul Ieronim care i-a îndemnat pe credincioşi să-i pomenească pe aceştia, dar şi pe pacienţi, în rugăciunile îndreptate către Fecioara Maria.

 Să vărsăm lacrimi în fața icoanei sale și să o implorăm pentru mijlocirea Fiului ei.

Spaţiu de rugăciune în locuinţe

Un îndemn similar a fost transmis românilor ortodocşi de Cancelaria Sfântului Sinod.

 

„Întrucât credincioşii mireni nu pot participa fizic la slujbele din biserică, aceştia sunt îndemnaţi să îşi organizeze în propriile locuinţe un spaţiu de rugăciune cu icoane, Sfânta Scriptură (Biblia), candelă sau lumânare, cărţi de rugăciuni şi de zidire duhovnicească, urmând programul duhovnicesc stabilit împreună cu duhovnicul lor”.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.