Jump to content

Cum ar putea arăta iPhone 12: ecran fără decupaj, design cu linii drepte, ramă mai groasă


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

Chiar dacă deja ştim destul de multe despre planurile celor de la Apple în privinţa generaţiei iPhone 12, nu este 100% clar dacă aceasta va folosi sau nu un ecran decupat, asemeni modelelor X, XS şi 11. Un nou design de tip „concept”, bazat pe zvonuri care sugerează că Apple are în plan un iPhone fără „notch”, dar şi pe informaţii mai vechi despre forma dispozitivelor, demonstrează cum ar arăta modelele de bază iPhone 12: variantale standard şi „Plus”.

 

iphone-12-detail-640.jpg?height=360&widt

 

BenGeskin, un leaker cunoscut şi SMAzizG, un canal de YouTube care creează tot felul de concepte de telefoane încă nelansate, au realizat un clip video în care putem vedea două iPhone-uri cu ecran complet, neîntrerupt de vreun decupaj. Chiar dacă accestea renunţă la notch însă, se pare că nu renunţă şi la sistemul Face ID. Conform informaţiilor pe care le-am auzit în trecut, Apple ar avea deja în plan realizarea unor noi modele de iPhone cu o ramă mai groasă în jurul ecranului, în partea de sus integrând senzorii necesari recunoaşterii faciale.

 

iphone-12-plus-640.jpg?height=360&width=

 

Astfel, Apple ar putea evita în continuare să se întoarcă la senzorii de amprentă Touch ID pe care încă îi foloseşte acum pe tabletele iPad în afară de cele „Pro” şi pe toată gama de laptop-uri MacBook. Acest lucru nu scoate din discuţie folosirea unui senzor Touch ID nou, care să fie integrat în ecran, însă dacă Apple a aşteptat până acum fără această componentă, probabil că nu o va folosi nici în viitor.

 

 

Alte aspecte interesante ale acestui concept sunt liniile foarte drepte. Design-ul aduce aminte de iPhone 4 şi 5, cât şi de noile modele iPad Pro 2018 şi 2020, care sunt realizate cu margini metalice drepte, coluri rotunjite şi ecrane plate. iPhone-urile nu au avut niciodată ecrane curbate, ci doar sticlă 2.5D, deci întoarcerea la un design complet plat nu ar fi tocmai ieşită din comun.

Singura problemă a design-ului rămâne camera foto, ieşită în relief, similară cu cea de pe iPhone 11.

 

iphone-12-back-640.jpg?height=360&width=

 

Zvonurile din prezent spun că iPhone 12 ar putea să nu fie lansat cu acest design fără decupaj, acesta fiind păstrat pentru o schimbare mai mare de design, în anul 2021. Tot atunci este aşteptat şi iPhone-ul fără mufă fizică de încărcare, bazat exclusiv pe tehnologii wireless. Apple ar putea însă să nu fie prima companie care livrează un astfel de dispozitiv, alţi concurenţi din China precum Vivo şi Meizu prezentând deja concepte de telefoane fără port-uri USB.

 

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.