Jump to content

Cât de rezistent este noul iPad Pro 2020 (VIDEO)


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

În încercarea de a obţine un design cât mai suplu şi o greutate redusă, inginerii Apple au trecut pe plan secund criteriile de durabilitate a carcasei pe care branduri mai puţin pretenţioase încă le respectă, utilizatorii mai puţin atenţi descoperind rapid exact cât de uşor se pot strica noile tablete iPad Pro.

 
2020-ipad-pro-durability.jpg?height=395&
 

Ajungând la generaţia iPad Pro 2020, descoperim că mai nimic nu s-a schimbat, tableta putând fi deteriorată iremediabil fără aplicarea unei forţe prea mari. Situaţii precum transportul în bagaje de mână care nu iau forma unei cutii rigide, căzături de la mică înălţime sau aşezarea puţin prea aproape de tableta uitată pe canapea au şanse mari să concluzioneze cu reparaţii costisitoare, sau daună totală.

 

În continuare, punctul cel mai vulnerabil este zona mediană a tabletei, chiar în zona perforaţiei pentru microfon.

 

 

Rămâne de văzut dacă şi cealaltă problemă a modelului anterior, a cărui carcasă avea tendinţa să se deformeze vizibil în timp şi fără vreun abuz din partea utilizatorilor, a fost preluată la modelul actual. Concret, defectul apărut mai ales în urma expunerii la extreme de temperatură era rezultatul diferenţelor de expansiune termică apărută între carcasa de aluminiu şi sticla ecranului. Fixate cu adeziv puternic, cele două elemente structurale nu puteau aluneca unul peste celălalt, forţa de torsiune apărută deformând în cele din urmă permanent carcasa mult prea firavă din aluminiu.

 

Urmând testului de îndoire concluzionat cu o trosnitură puternică, demontarea componentelor interne a arătat puţine diferenţe la partea de hardware, noul model părând mai degrabă un refresh adus generaţiei iPad Pro de anul trecut. Asta ar explica şi numele chipsetul folosit - A12Z Bionic, comparat cu A12X Bionic la modelul iPad Pro 2018.

 

2020-ipad-pro-durability-2.jpg?height=407&width=640

 

Cei care până acum nu s-au lăsat impresionaţi de îmbunătăţirile aduse ar mai putea aştepta până spre toamna acestui an, zvonurile sugerând că Apple va lansa o nouă gamă iPad Pro motorizată de chipsetul mult mai puternic A14X Bionic pe 5nm. Probabil că tot atunci vom vedea şi mai multe schimbări notabile la partea de design.

 

 

 

 

Sursa
 
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.