Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Următorul chipset mid-range Kirin 820 5G, mai puternic decât Snapdragon 855. Va debuta pe Honor 30S


Madalin
 Share

Recommended Posts

kirin-820.jpg?height=390&width=640

 

Chiar şi cu pandemia COVID-19, scăderile semnificative în vânzări şi lipsa serviciilor Google, Huawei nu se lasă. Brandul său secundar, Honor, va lansa la numai câteva zile după Huawei P40 un nou smartphone de top: modelul Honor 30S. Acesta va fi dezvăluit oficial pe 30 martie, însă compania nu se poate abţine să nu ofere măcar câteva detalii despre acesta. Se pare că noul model Honor va fi echipat cu un nou chipset din gama de medie superioară, Kirin 820 5G, care s-ar putea să fie mai puternic decât alte alternative high-end.

 

Compania a dezvăluit că acest model de chipset beneficiază de un modem foarte performant, fără să facă comparaţii directe cu modem-ul 5G folosit pe modelul Mate 30 Pro. Noul modem, integrat în chipset-ul Kirin 820 oferă suport pentru dual-SIM, permiţând două conexiuni simultane. De exemplu, poţi avea un apel VoLTE pe o cartelă şi transfer de date 5G pe cealaltă simultan, sau un apel VoLTE pe o cartelă şi un alt apel pe cealaltă.

 

Se zvoneşte că acest chipset va veni echipat şi cu un GPU high-end, deşi nu a fost încă confirmat acest lucru. Zvonurile vorbesc despre integrarea unui model Mali-G77, acelaşi pe care îl regăsim şi în chipset-urile Exynos 990 de la Samsung. De altfel, acest GPU ar fi mai performant şi decât Mali-G76, cel integrat în Kirin 990 5G, cel mai puternic model de procesor de la Huawei.

 

La nivelul puterii de procesare însă, noul chipset considerat „de medie” pare să se poată lupta de la egal la egal cu alte chipset-uri high-end precum Kirin 980, care a fost folosit de Huawei pe seriile Mate 30 şi P30, cât şi Snapdragon 855, integrat în toate flagship-urile cu Android de anul trecut.

 

Un test GeekBench 4 publicat pe Weibo pune Kirin 820 5G peste aceste două modele sau la o performanţă foarte similară. Acesta obţine în testul single-core 3.490 puncte şi în cel multi-core 11.200 puncte, o performanţă aproape identică cu cea a chipset-ului de la Qualcomm. Kirin 980, în schimb, a scos un rezultat mai slab, cu 3.360 puncte single-core şi 10.200 multi-core.

 

Va fi interesat de văzut preţul la care noul Honor 30S va fi lansat. Modelele precedente ale companiei veneau la preţuri între 500 şi 700 euro pentru specificaţii similare cu cele de la Huawei din seria P. Integrarea tehnologiei 5G ar putea sugera o creştere de preţ.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.