Jump to content

O istorie politică a lumii: Trei mii de ani de război şi pace (2018)


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Autor: Jonathan Holslag

Titlul cărţii: O istorie politică a lumii: Trei mii de ani de război şi pace

Anul publicării: 2018

Genul cărţii: Istorie politică

Numărul de pagini: 320

Scurtă descriere: Cartea prezintă istoria politică a întregii lumi din ultimele trei milenii. Se concentrează pe organizarea statelor, relaţiile dintre ele, ideile despre politica internaţională şi climă.

Recenzie personală: A trebuit s-o citesc pentru cursul de istorie a relaţiilor internaţionale din semestrul trecut. Sincer, cu mici greşeli scuzabile (cum ar fi că a spus că războiul daco-roman s-a terminat în 105, nu în 106, şi că romanii l-au vânat şi ucis pe Decebal, nu că s-a sinucis), cartea mi-a stârnit oarecum interesul pentru alte culturi şi, mai presus de orice, mi-a deschis noi orizonturi: mi-am dat seama că noi, românii (şi europenii în general), nu suntem învăţaţi aproape NIMIC despre alte continente/culturi, deşi sunt cel puţin la fel de dezvoltate precum cea europeană, ba chiar au fost înaintea noastră la anumite capitole. E o carte destul de dificil de citit, foloseşte nişte cuvinte mai pompoase şi, din câte am văzut, nu a fost încă tradusă în limba română. Dacă stăpâniţi limba engleză şi vă pasionează istoria/politica, v-o recomand.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.