Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ludovic Orban se contrazice de la o secundă la alta: "Nu există testare rapidă; sigur, testele rapide există"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imaginea articolului Medicii şi societatea civilă cer testare în masa pentru COVID-19, în România: „Să fie făcută la intrarea în ţară, în supermarketuri, oriunde”

 

 

 

Din ce în ce mai multe voci cer autorităţilor de la noi testarea masivă a populaţiei, folosind teste rapide. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut clar – testaţi, testaţi, testaţi. Totuşi în ultima declaraţie publică, premierul Ludovic Orban a susţinut că testarea rapidă nu este sigură.

 

„Nu există testare rapidă. Testele rapide despre care se face vorbire - sigur, ele există - dar au o precizie care nu poate să ne confere siguranţă că în cazul în care le folosim, persoanele care sunt diagnosticate negativ sunt 100% diagnosticate negativ. Există o marjă de eroare de 20%, care prezintă un risc enorm. Dacă noi din 100 de persoane pe care le diagnosticăm negativ, 20 de persoane sunt pozitive datorită acestei lipse de precizie a sistemului de testare rapidă, înseamnă că noi eliberăm cu certificat de a fi liber în societate oameni care sunt de fapt purtători ai virusului” a declarat Ludovic Orban.

 

În prezent, în România se fac doar teste PCR, care desi au o acurateţe foarte mare, rezultatele sunt gata în cel puţin 4 ore. Aceste teste sunt prelucrate în laboratoare de personal specializat, iar capacitatea de procesare la nivel national este de mai puţin de 2000 de teste pe zi. Pornind de la exemplul Germaniei sau Coreei de Sud care au testat masiv populaţia comunitatea Declic a început să strângă semnături, pentru ca măsura să se aplice şi la noi.

 

“Testarea în masă care ar putea să fie făcută la intrarea în ţară, în supermarketuri, oriunde. Pentru că ea nu necesită personal specializat, rezultatul este dat în 15-20 de minute. Trebuie să vedem lucrurile aşa, sunt 20% dintre oameni care ar putea primi diagnosticul de fals negativ, dar sunt 80% dintre oameni care ar putea fi depistaţi pozitiv şi izolati şi la fel persoanele cu care iau contact să fie testate. Ar trebui să testeze masiv tocmai pentru a reuşi să îi izoleze pe cei care nu au simptome şi să descopere locurile în care se pot crea focare, am văzut spitalul din Suceava, Spitalul Universitar, maternitatea privată, sunt doar 3 cazuri, ne-a declarat Cătălina Hopârteanu reprezentant al comunităţii Declic.ro.

 

Peste 57.000 de oameni au semnat aceasta petiţie. Declic, i-a invitat pe cei care au semnat, să îi ceară premierului online, pe Facebook, testarea masivă a oamenilor.Tot pentru a cere testarea rapidă, doi soţi români, un cercetător şi un medic, care lucrează în Statele Unite au făcut o scrisoare deschisă. Scrisoarea a fost semnată de aproximativ 200 de medici şi cercetători.

 

 

SURSĂ: Mediafax.

Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to Ludovic Orban se contrazice de la o secundă la alta: "Nu există testare rapidă; sigur, testele rapide există"

Este destul de clar si sper ca se vede cu ochiul liber ca aceste teste sunt insuficiente, indiferent de ce debiteaza Ludovic Orban. Degeaba facem noi petitii sau scriem scrisori daca Romania pur si simplu nu are capabilitatile necesare. Am auzit ca doresc sa testeze toata populatia Bucurestiului care masoara un volum de 2.000.000 de locuitori oficiali si 4.000.000 de locuitori neoficiali (oameni ai strazii etc.), nu putem avea pretentia de a testa o populatie atat de densa daca medicii saracii de ei nu au nici macar mijloace de protectie necesare. Alarmant este ca din ce in ce mai multi medici isi dau pur si simplu demisia, prima noastra linie de aparare..pur si simplu se frange singura, iar apogeul virusului nici macar nu a fost atins deja.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.