Jump to content

A fost lansată Formular.sts.ro – platforma electronică pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințelor de angajator.


F4L John
 Share

Recommended Posts

Sâmbătă, 28 martie 2020, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că este activă platforma electronică formular.sts.ro  pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator, potrivit unui comunicat.

 

Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

 

Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

 

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

 

Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

 

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

În continuare, de pe platorma stirioficiale.ro pot fi descărcate modelele declarațiilor pe proprie răspundere (https://bit.ly/2UCPf9e ) / adeverințe angajator (https://bit.ly/3aC2BJq ), în format PDF, care pot fi completate ulterior descărcării fișierelor.

 

În cazul platformei formular.sts.ro completarea datelor se realizează anterior generării și descărcării documentului în format PDF.

 

Sursă: juridice.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.