Jump to content

PS Damaschin Dorneanul către suceveni: Nu vă pierdeți nădejdea!


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

PS-Damaschin-mesaj-suceveni.jpg

 

„Îi rog, din suflet, pe credincioșii din Bucovina: Nu vă pierdeți nădejdea! Cu noi este Dumnezeu, așa cum cântăm în Postul Mare! Se fac rugăciuni în toate mănăstirile și bisericile pentru voi!”, transmite Episcopul vicar Damaschin Dorneanul.

 

Într-un mesaj publicat pe portalul Doxologia, ierarhul îi încurajează pe sucevenii afectați de coronavirus și îi încredințează că sunt cu toții în grija lui Dumnezeu.

Spun cu durere, dar și cu multă nădejde: deși ne e greu, să punem în inimă credința tare că nimic nu se întâmplă fără știința și îngăduința lui Dumnezeu. Și, pe cât de mare va fi pocăința noastră, mărturisirea neputinței noastre înaintea Lui, pe atât de repede va veni și izbăvirea. Domnul vrea întoarcerea noastră către El. Și cu El fiind, moartea nu mai are putere. El este Viața și Lumina și Izbăvirea noastră. Și a promis că va fi cu noi, în toate zilele, până la sfârșitul veacurilor.

Preasfinția Sa îi îndeamnă să cheme în rugăciune pe Maica Domnulu și pe toți sfinții și pe sfinții care ocrotesc Bucovina: Sfântul Voievod Ștefan, Sfinții Ierarhi Leontie și Iacob Putneanul, Sfinții Cuvioși Daniil Sihastru și Sila, Paisie și Natan.

 

„Un alt gând pentru credincioși? Să fie așa cum i-am cunoscut în anii din urmă”, transmite ierarhul, „încă mai bine decât până acum: iubitori de Dumnezeu și conștiincioși în lucrare acolo unde El i-a rânduit în lumea aceasta, luminoși la chip și senini în încercări, săritori la nevoile altora, neuitători de port și grai strămoșesc, cum le șade bine, dintotdeauna, bucovinenilor”.

 

„Oameni frumoși, într-un cuvânt! Și curajoși, și dârji ca bradul de munte! Așa cum Îi place lui Dumnezeu!”.

 

Arhiepiscopia Sucevei a donat două aparate și 2.000 de kituri de testare Covid-19 pentru Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro și a lansat un apel la donații pentru mai multe aparate și kituri suplimentare.

 

Ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri, 593 de cazuri din totalul de 2109 la nivel național, municipiul Suceava și alte opt localități din județ se află în carantină totală.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.