Jump to content

Apple ProRes Raw este acum disponibil pentru Windows


 Share

Recommended Posts

silver-apple-logo-design-history.jpg

 

Apple a luat recent o decizie destul de neașteptată, a lansat o variantă pentru Windows a codec-ului său video ProRes RAW.

 

Acest codec este găsit ocazional în camere video performante, precum cele produse de Blackmagic spre exemplu, și permite păstrarea unui nivel destul de mare al detaliului după prelucrare. În mod normal, acest codec era limitat doar la MacOS, cel mai nou Mac Pro având până și o placă dedicată de accelerare a decodării acestui codec.

 

Dar, de săptămâna aceasta, oricine vrea să încerce acest codec o poate face și de pe Windows 10, tot ce trebuie să faceți este să descărcați codec-ul de pe pagina oficială. De asemenea, va trebui să aveți și o aplicație compatibilă, ce deocamdată înseamnă doar suita de prelucrare video Adobe. Nu știu să vă spun dacă va primi și DaVinci Resolve suport pentru acest codec, sau alte aplicații de editare video pentru Windows.

 

Nu ar fi exclus, pasul cel mai mare fiind făcut deja.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.