Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ministrul Justiției a avut teleconferințe cu Președintele CSM, Procurorul general și președinții Curților de apel ref. activitatea curentă a sistemulu


Madalin
 Share

Recommended Posts

image.jpeg

 

Miercuri, 1 aprilie 2020, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a avut teleconferințe cu președinți ai Curților de Apel, Președintele CSM și Procurorul General al României, potrivit unui comunicat.

 

În cadrul întâlnirilor, a fost evaluată situația instanțelor și parchetelor în contextul aplicării Decretului privind declararea stării de urgență.

De asemenea, au fost abordate și alte probleme specifice legate de activitatea curentă a sistemului de justiție și au fost identificate soluții pentru buna funcționare a acestor instituții.

 

Ministrul Justiției a informat interlocutorii despre expedierea unei prime tranșe  din materialele necesare protecției magistraților, grefierilor și avocaților care intră în sălile de ședințe: măști, mănuși, combinezoane, botoși. În total, au fost expediate 3.000 de combinezoane, 3.000 de măști de protecție, 6.600 de perechi de mănuși și 6.600 de botoși.

 

Separat de aceste materiale, asigurate din bugetul Ministerului Justiției, au fost făcute și alocări bugetare către Curțile de Apel pentru achiziții directe de către acestea a materialelor de protecție și igienă în raport de necesitățile fiecărei instanțe.

 

Reamintim că, în cursul lunii martie, Ministerul Justiției a centralizat și solicitările de fonduri ale Curților de Apel, Tribunalelor și Judecătoriilor pentru cumpărarea materialelor necesare în vederea dezinfecției sediilor. Au fost asigurate și virate sumele necesare, conform solicitărilor, o primă tranșă în valoare de peste 480 mii lei și a fost alocată o a doua tranșă în valoare de 3,5 milioane de lei.

 

În contextul discuțiilor, ministrul Justiției a precizat că Ministerul de resort își va menține poziția argumentată constituțional și prin convențiile internaționale la care România este parte de a aviza negativ orice inițiativă legislativă care aduce atingere statutului magistratului și independenței Justiției.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.