Jump to content

Tesla schimbă jocul: va produce ventilatoare din piesele lui Model 3


Madalin
 Share

Recommended Posts

Tesla schimbă jocul: va produce ventilatoare din piesele lui Model 3

 

În contextul actualei crize mondiale de sănătate, o parte din producătorii auto s-au reprofilat pentru a ajuta cât mai multe persoane aflate în stare gravă. Și Tesla se alătură luptei împotriva coronavirusului.

 

Pe canalul oficial de Youtube al Tesla, a fost încârcat un clip în care inginerii companiei lucrează la un proiect special. Este vorba de un ventilator de tip medical, dar care utilizează o multitudine de piese provenite chiar de la Tesla Model 3.

 

Fiecare unitate va conține sistemul de infotainment al mașinii, dar și ecranul tactil, pe care sunt afișate în permanență informații vitale ce transmit în timp real situația pacientului conectat la aparate.

 

Pe lângă unitatea media, ventilatorul dezvoltat de Tesla mai conține un rezervor de aer împrumutat de la sistemul de suspensie, care a fost modificat pentru a amesteca aerul din atmosferă cu oxigen. De asemenea, dioxidul de carbon eliminat de pacient va fi scos din plămânii acestuia prin utilizarea altui circuit.

 

Piesele necesare există în deja în stoc, ceea ce ar facilita construirea rapidă a unei serii întregi de ventilatoare. Acestea sunt extrem de necesare pentru pacienții infectați cu Covid-19, ce sunt internați la secția de terapie intensivă.

 

Pe lângă producția propriilor ventilatoare, Elon Musk a donat o serie de echipamente spitalelor din Statele Unite. Din păcate, s-a dovedit că aparatele donate nu sunt chiar potrivite pentru suferinzii afectați de coronavirus.

 

Valul de publicitate negativă nu l-a afectat pe șeful Tesla, care a declarat că are de gând să redeschidă uzina Gigafactory din New York exclusiv pentru a produce aceste ventilatoare.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.