Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Interviu #82 - AlexM - Ex RPG Admin 3 & LSPD Leader


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

BIS aka OldNab: Salutare! Hai să-ncepem cu AlexM din viaţa reală. Cum te numeşti, ce vârstă ai şi de unde eşti?

AlexM: Salut! După cum spune şi nickname-ul, mă numesc Alex. Am 22 de ani şi sunt din Iaşi.

 

BIS aka OldNab: Ce facultate ai terminat şi unde?

AlexM: Am terminat Facultatea de Informatică din Iaşi.

 

BIS aka OldNab: Cu ce te ocupi în prezent?

AlexM: Lucrez pentru o firmă din Bucureşti, programare. Mă pregătesc să mă înscriu şi la master, la toamnă.

 

BIS aka OldNab: OK, hai să trecem, uşor-uşor, spre viaţa virtuală. Când şi cum te-ai alăturat acestei comunităţi?

AlexM: Am ajuns pe comunitate prin anul 2010. Toate jocurile pe care le-am jucat eu la viaţa mea au fost multiplayer, şi în perioada respectivă mai jucasem SA:MP pe un server mai mic, local, dar de care mă lăsasem ulterior. După o perioadă, într-o seară, mutându-ne de la scara blocului pe Skype, am ajuns să intru din nou în GTA dar pe un server mai mare, pe B-Zone. De fapt, Just.xeS a fost cel care a reaprins focul, ca să zic aşa.

 

BIS aka OldNab: Care a fost prima ta facţiune? Ne poţi spune cum te-ai alăturat şi cât timp ai petrecut acolo?

AlexM: Prima mea facţiune a fost NR. Cum era natural, am început cu o facţiune paşnică, şi cred că am ales-o pentru că te punea în contact cu mai multă lume, mai serioasă. Cel puţin aşa vedeam eu lucrurile, aşteptam cu nerăbdare să iau interviuri. Cam ca tine, aşa. Sincer, nu mai ţin minte exact cât am fost în facţiune, dar ţin minte că am învăţat ceva foarte important: cum se scrie corect în mediul online, unde se pun virgula, spaţiul şi alte semne de punctuaţie. Mereu când văd pe cineva că pune greşit semnele mă gândesc că "uite, a ajutat şi faptul că m-am jucat pe calculator la ceva" :)). Şi ţin minte că am fost coleg cu emptY_mdY, Krysty, Piticu şi Just.xeS. Cred că au fost printre primele persoane din joc cu care am interacţionat mai mult decât doar pe chat.

 

BIS aka OldNab: Ai fost lider LSPD în 2013-2014. Cum se alegeau liderii pe atunci?

AlexM: Cred că cel mai bine ar fi să răspund într-o manieră subiectivă, cum am ajuns eu lider. Deşi e doar un joc, fiind unul roleplay, e mult mai complex decât pare. În sensul că nu era precum CS în care OK, joci un meci, îţi creşte rangul, se schimbă harta şi o iei de la capăt. Astfel că apar în joc temperamentele şi mentalităţile jucătorilor. Sigur, e greşit să îţi faci o părere negativă despre cineva pentru simplul fapt că el pe SA:MP joacă rolul celui care distruge şi face scandal, însă poţi să îţi faci o părere pozitivă despre cineva cu o acurateţe destul de mare. În retrospectivă, cred că lucrul ăsta se reflectă mult şi asupra mea. În sensul că mereu am fost mai serios şi competitiv, şi îmi propuneam să evoluez pe barba mea, să mă afirm. Ca să nu mai divaghez, odată ce am intrat în PD îmi găsisem cumva echilibrul în joc. Intram în contact cu multe persoane, făceam şi bani, mă duceam şi după wanted, era mereu activitate. Şi cum îmi plăcea ce făceam, am trecut etapizat de la rank 1 la rank 6 şi apoi lider, perioadă în care am avansat foarte rapid. Probabil că cei mai importanţi factori care au determinat ca eu să fiu un potenţial candidat pentru funcţia de sublider, mai întâi, şi apoi de lider, au fost faptul că persoanele se puteau baza pe mine, că eram de încredere şi că le-am demonstrat că puteam să fiu responsabil, că practic în asta se traduce orice funcţie. Cel mai probabil aşa funcţionează lucrurile în general. Totuşi, la mine e posibil să fi influenţat puţin şi faptul că era ziua mea :)).

 

BIS aka OldNab: Ce fel de lider ai fost? Permisiv, dur, corect, răzbunător?

AlexM: Am fost corect mereu, permisiv şi dur când era cazul, răzbunător niciodată. Mai degrabă iertător. Eu zic că am fost un lider bun, adică nu am avut ce să îmi reproşez.

 

BIS aka OldNab: Când ai aplicat pentru helper şi cum ai reacţionat când ţi-a fost acceptată aplicaţia?

AlexM: Am aplicat fix când s-a adăugat această opţiune, pe la sfârşitul lui noiembrie 2013. Sincer, nu mă aşteptam să primesc pentru că era competiţia foarte mare, erau mulţi aplicanţi cu experienţă mai mare în joc decât mine, eu fiind proaspăt numit lider (aveam 3 luni). Cu toate astea, se pare că în scurta perioadă în calitate de lider mi-am făcut treaba cum trebuie şi am primit şansa de care am avut nevoie. Am apreciat mai departe încrederea pe care am primit-o şi am încercat să îmi fac treaba cât mai bine. Îmi amintesc că activitatea pe server era foarte ridicată, şi cumva era ca o presiune, transformându-se cumva într-o competiţie, să ai cât mai multă activitate (contorizată mai mult cantitativ). Ceea ce nu era cel mai bun mod de a valida competenţele unui helper, dar era o metrică. Era amuzant că erau unele persoane care erau cumva chisate, genul ăla care uitau că trebuie să se simtă şi bine, uitau că e un joc. Unii parcă dădeau impresia că sunt oricând gata să te vândă, ca să elimine competiţia.

 

BIS aka OldNab: Cât timp a durat până când ai fost promovat la gradul de admin şi care a fost reacţia ta?

AlexM: Vreo două luni. Cred că perioada petrecută ca helper a fost una optimă, nici prea lungă dar nici prea scurtă. Unele persoane au fost promovate mai devreme, şi iniţial mă întrebam "oare de ce?". Răspunsul era în faţa mea: aveau mai multă experienţă pe comunitate, chit că poate eram la fel de competenţi. Ca reacţie, m-am bucurat, îţi dai seama, era următorul nivel pentru mine. Partea cea mai faină era că veneau responsabilităţi noi, că din punct de vedere al activităţii tot asta făceai, aveai grijă de jucători, doar că acum aveai şi drept de execuţie.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai descurcat cu timpul atunci când erai şi lider, şi helper/admin? Ţi-ai rugat subliderii să preia din atribuţii sau ai reuşit să-ţi continui treaba ca înainte?

AlexM: Da, cred că ăsta a fost primul pas. De fapt, am început să îmi deleg din atribuţiile de lider (cele care puteau fi făcute şi de altcineva) odată ce am devenit şi helper. În retrospectivă, am învăţat ceva şi din asta: cum să gestionez mai bine lucrurile. Nu pot să zic că i-am rugat, era win-win. Era şansa celorlalţi să arate că au un potenţial de avansare, şi, în acelaşi timp, era şi posibilitatea mea de a mă concentra pe mai multe lucruri.

 

BIS aka OldNab: Când şi cum te-ai alăturat clanului F4L, probabil cel mai respectat clan din istoria serverului? Mai există F4L, mai ţineţi legătura între voi?

AlexM: Încetul cu încetul mă apropiasem mai tare de anumite persoane din clan, şi, în toamna lui 2013, am zis "de ce nu?", având în vedere că erau deschise aplicaţiile. Sincer, iniţial l-am considerat mai mult ca pe un titlu, dar după era chiar plăcut, fiindcă persoanele erau şi ele la rândul lor mai mature în gândire. Nu ştiu în momentul de faţă care mai e situaţia, dacă mai e cineva activ din F4L, dar să zicem că a fost ca un tatuaj, având în vedere că ne-am schimbat numele de tot în joc, înainte de a fi adăugată posibilitatea de a plăti clan şi de a avea canal de comunicare în joc.

 

BIS aka OldNab: De ce ai renunţat la lider în 2014? Cum ai pierdut adminul în acelaşi an?

AlexM: La lider am renunţat pentru că am decis că a venit momentul ca o altă persoană să primească şansa de a-mi lua locul, să nu ţin de funcţii când pot şi alte persoane să-şi demonstreze capacitatea şi să se dezvolte din punctul ăsta de vedere. Adminul l-am pierdut pentru că odată cu venirea verii mi s-au schimbat priorităţile, şi implicit activitatea mea a scăzut considerabil.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai înţeles cu superiorii tăi de-a lungul timpului? Ai vreun membru sau fost membru din Staff cu care te-ai înţeles deosebit de bine?

AlexM: Mereu am încercat să profit şi să învăţ ceva de la toată lumea, dacă am simţit că am de unde. Şi de regulă aşa a fost. M-am înţeles foarte, foarte bine şi am strâns prietenii bune cu ei, printre care Just.xeS, Teylo, AUDI_RS8 şi KillerFish. Au fost mai mulţi, dar cumva ăsta era grupul mai restrâns cu care îmi petreceam timpul.

 

BIS aka OldNab: În prezent, ca mulţi alţi "veterani", nu mai activezi pe server. Crezi că ar fi o idee bună ca B-Zone să deschidă un server de GTA V? Ai reveni pe comunitate pentru a juca pe acel server?

AlexM: Clar. GTA V ar fi următorul nivel. Cred că ar fi un update foarte fain pentru B-Zone, mai ales dacă ar fi posibil să migreze cu totul, cu toate conturile. Sincer, aş mai intra, din când în când. Dar nu pot să zic că aş fi activ, întrucât nu mi-ar permite timpul, cel mai probabil.

 

BIS aka OldNab: Am ajuns la final. Ai să le transmiţi ceva urmăritorilor noştri?

AlexM: Deşi majoritatea timpului petrecut pe comunitate a fost pe SA:MP, pentru mine a fost mai mult decât un joc. Chiar am învăţat chestii din felul în care am petrecut acele ore online, şi chiar am legat nişte prietenii cu persoane de calitate. Aşa că, indiferent de felul în care ne petrecem timpul, atâta timp cât o facem cu plăcere, sigur va avea un impact pozitiv asupra noastră, părerea mea. Sigur, de menţionat că trebuie evitat consumul excesiv. De orice. Tot ce pot să zic e că sper ca în continuare comunitatea să reprezinte o modalitate de a întâlni persoane cu interese comune care să unească oamenii. Sper ca lumea să îşi facă amintiri şi, cel mai important, să aibă cu cine să le împărtăşească. Cred că o să invoc o conferinţă pe Skype următoarele zile, cu persoane cu care mi-am petrecut şi eu majoritatea timpului în joc, acum că tot suntem în izolare. Poate intrăm şi pe SA:MP, că tot e un moment oportun pentru asta.

 

BIS aka OldNab: Mulţumesc AlexM pentru acest interviu. Daţi "Follow" secţiunii noastre şi topicurilor pinned pentru a fi la curent cu următoarele interviuri. Eu am fost BIS aka OldNab şi aştept feedbackul vostru legat de acest interviu. Pe curând!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.