Jump to content

Ce sumă pierde Premier League, cel mai bogat campionat de fotbal, din cauza pandemiei COVID-19


Wizzle
 Share

Recommended Posts

profimedia-0365659222-1024x681.jpg

 

 

Premier League ar putea pierde un miliard de lire sterline în cazul în care sezonul 2019 – 2020 nu se va relua.

 

Mai mult, directorul executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal din Anglia a anunțat că mai multe cluburi ar putea dispărea. Richard Masters a avertizat că vor urma „pierderi importante dacă această situaţie se complică şi se extinde”.

 

„Multe comunităţi ar putea să îşi piardă cluburile, cu puţine şanse de revenire”, a anunțat și Greg Clarke, preşedintele Federaţiei de Fotbal a Angliei, conform BBC. Majoritatea cluburilor din Premier League au hotărât ca angajaţii să intre în şomaj tehnic, în timp ce Manchester City, United şi Liverpool au decis să reducă doar salariile jucătorilor şi antrenorilor, restul angajaţilor urmând să-și primească lefurile.

 

  • Liverpool, echipă ce ar putea câștiga acum titlul în Anglia, după o pauză de 30 de ani, ar urma să încaseze în jur de 175 de milioane de lire sterline din drepturile TV

Când se poate relua Premier League

Premier League nu se va relua la începutul lunii mai, așa cum era prevăzut inițial. Sezonul 2019 – 2020 se va disputa doar atunci când situația o va permite. Nu se știe încă data de repornire campionatului, având în vedere impactul pandemiei de COVID-19. Mai mult, oficialii Premier League anunță că în orice situație se va desemna o campioană a sezonului.

 

Totodată, reprezentanții Premier League lucrează îndeaproape cu toate cluburile engleze, precum și cu Guvernul Marii Britanii, agențiile publice și alte organizații pentru a se asigura că se vor găsi soluții ceea ce privește problemele apărute pentru fotbalul din Regat.

 

Premier League va dona 20 de milioane de lire sterline (aproximativ 22.7 milioane de euro) către Sistemul Național de Sănătate (NHS) al Marii Britanii pentru a ajuta în lupta contra pandemiei de coronavirus.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Kenobi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.