Jump to content

Windows 10 va suporta sistemul de fisiere de pe Linux


 Share

Recommended Posts

Windows 10

 

La inceputul acestui an, Microsoft a anuntat ca va integra un kernel full de Linux in Windows 10. Acum vedem inca o miscare catre integrarea Linux: posibilitatea de a accesa fisiere Linux din File Explorer. Inca de la versiunea 1903 de Windows 10, utilizatorii au putut accesa astfel de fisiere. Noul build 19603 iti permite sa le deschizi mult mai usor. Deschizi File Explorer si-l vei vedea pe Tux, mascota Linux, in lista de directoare din stanga. Iconita iti va afisa toate distro-urile instalate, iar de acolo vei avea acces in folderul de radacina al fiecareia.

 

In plus, noul build de Windows 10 mai aduce cateva schimbari. Acum vei primi recomandari de fisiere pe care le poti sterge pentru a mai elibera spatiu si vedem si introducerea lui Microsoft News Bar; un widget care poate fi plasat direct pe desktop pentru a primi cele mai noi stiri. Noua aplicatie customizabila de stiri se actualizeaza constant si poate fi dezactivata cu un simplu click daca devine enervanta.

 

De asemenea, vedem si introducerea paginii „What’s New” in setari, care va contine cel mai recent changelog. Aceasta ultima caracteristica a fost descoperita de un hacker, insa de atunci se pare ca Microsoft a intregrat-o in Windows 10. Acum va fi mult mai usor sa tii pasul cu schimbarile aduse de fiecare actualizare de Windows, citind direct din sistem ce este nou.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.