Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Leonard Doroftei a împlinit 50 de ani. "Nu era lumea mea! Exageram cu mâncarea, poate un pic și cu băutura". Câte kilograme a slăbit


.Lizard
 Share

Recommended Posts

Leonard Doroftei a împlinit 50 de ani. "Nu era lumea mea! Exageram cu mâncarea, poate un pic și cu băutura". Câte kilograme a slăbit

 

 

Leonard Doroftei, campion mondial atât la box profesionist, cât și la amatori, împlinește azi 50 de ani. 

 

captura doroftei box

 

Ploieșteanul lansat de antrenorul Titi Tudor s-a mutat în Canada, alăuri de familie, din vara anului trecut, și lucrează la o sală de box. Revoltat după ce autoritățile din orașul său natal, Ploiești, i-au pus bețe-n roate afacerii sale, un pub cu tematică sportivă în care era "Moșu'" era vizitat de mulți campioni, Doroftei a plecat definitiv în Canada, la Montreal.

 

 

Leonard Doroftei a împlinit 50 de ani: "Nu sunt cerșetor!"

 

 

Leonard Doroftei, campion mondial WBA la categria ușoară, a oferit azi un interviu cotidianului Adevărul. "Dorin" întoarce o filă din cartea anului 2019 și explică motivele plecării din România.

 

 

"N-a fost vorba că n-aş fi fost apreciat. În primul rând, România e şi va fi mereu în inima mea. România înseamnă acasă. Din primul moment în care m-am apucat de sport, am învăţat să respect tricolorul. Iar oamenii mereu m-au apreciat. Mă refer la oamenii de rând. Le sunt mereu recunoscător pentru asta. În schimb, la Ploieşti, autorităţile mi-au întors spatele. Repet, autorităţile, nu oamenii de rând! Şi meritam să fiu susţinut. Dar, dacă n-au vrut, nicio problemă. Nu sunt cerşetor. Am făcut totul în viaţă, prin munca mea. Aşa că, şi acum, mi-am văzut de drumul meu în viaţă şi asta a fost tot", spune Moșu' pentru sursa citată. 

 

 

În 2017, Doroftei a fost obligat de autorități să părăsească spațiul în care-și desfășura acitivitatea, din cauza riscului seismic ridicat. „Moșu'” s-a mutat cu pub-ul într-un loc lângă stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, dar apoi a ghinionul a plutit deasupra sa. A rămas fără angajați, a devenit el însuși chelner, apoi, înainte de a pleca în Canada, a închis barul. 

 

Leonard Doroftei a împlinit 50 de ani: "Am avut nopți pierdute"

 

 

Leonard Doroftei, unul dintre cei mai spectaculoși pugiliști din istoria României, medaliat cu bronz la JO 1992 și cu bronz la JO 1996, susține că Montrealul l-a schimbat. Și-a pus ordine în viață și a slăbit 16 kilograme. Totodată, a renunțat la programul haotic care-i bulversa viața.

 

 

"Pot să zic că m-a disciplinat din nou! După ce m-am lăsat de sport, am intrat în cârciumărie, iar asta m-a dat peste cap. Nu era lumea mea! Am avut nopţi pierdute, exageram cu mâncarea, poate un pic şi cu băutura. Nu regret ce am făcut, nu consider că a fost o greşeală. Văd ce s-a întâmplat ca o altă etapă în viaţa mea. Dar parcă era mai bine, dacă deschideam o sală de sport la Ploieşti, în loc de cârciumă. În sala de sport, aş fi fost în lumea mea. Pe care am redescoperit-o după ce am venit aici, la Montreal

 

 

Am dat jos 16 kilograme. Şi, atenţie, n-am renunţat la mâncare. Doar că mă antrenez şi am o alimentaţie corectă. Şi am renunţat şi la alcool! Beau doar sucuri naturale. Şi mă bucur că mă menţin şi acum, de când suntem în izolare. N-am pus niciun kilogram. Şi abia aştept să mă întorc în sală!", mai spune Doroftei pentru Adevărul. 

 

Am dat jos 16 kilograme. Şi, atenţie, n-am renunţat la mâncare. Doar că mă antrenez şi am o alimentaţie corectă. Şi am renunţat şi la alcool! Beau doar sucuri naturale. Şi mă bucur că mă menţin şi acum, de când suntem în izolare. N-am pus niciun kilogram. Şi abia aştept să mă întorc în sală!

 

 

Leonard Doroftei a devenit în 1997 boxer profesionist semnând un contract cu clubul canadian Interbox. Pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria ușoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi. Pe 31 mai, la București, Doroftei a luptat din nou împotriva lui Balbi și de data aceasta românul s-a impus în mod clar.

 

 

A urmat apoi marele meci dintre Dorin și americanul Paul Spadafora, contând pentru unificarea titlurilor WBA și IBF, la categoria ușoară. După o luptă dominată clar de român, cei trei judecători de ring au dat însă o decizie total greșită, cea de egalitate. Conform statisticii totalului de lovituri care și-au atins ținta, Doroftei a punctat de 344 de ori, în timp ce Spadafora numai de 259 de ori.

 

 

Leonard Doroftei a împlinit 50 de ani. "Eram mic și gras. Dar am dărâmat munții!"

 

 

Pe 24 octombrie 2003, Doroftei urma să dispute un meci împotriva panamezului Miguel Callist. Meciul a fost anulat însă după ce românul a depășit greutatea categoriei sale la cântarul oficial. Doroftei a pierdut astfel titlul de campion mondial WBA. S-a retras după lupta pierdută împotriva celebrului Arturo Gatti de pe data de 24 iulie 2004, ce a contat pentru centura WBA a canadianului de la o categorie superioară. "Toate victoriile au fost frumoase şi importante în felul lor. Nu pot să zic de una, în mod deosebit. Şi, de fapt, victoria mea cea mai mare a fost că am reuşit în viaţa, când nimeni nu-mi dădea nicio şansă la început. Adică, eram mic, gras, dar am dărâmat munţii prin muncă, prin voinţă. Nu exagerez. Exact despre asta a fost vorba. Am luat pumni în cap, dar am mers înainte! Nu m-am lăsat doborât. Şi, inclusiv când am căzut, am ştiut să mă ridic. Asta că mă întrebai de dezamăgiri. Mereu am fost de părere că orice şut în cur e un pas înainte", a concluzionat Doroftei. 

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • Kenobi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.