Jump to content

Interviu #83 - .Andra - Ex Global Moderator, RPG2 NR & Paramedics Leader


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

BIS aka OldNab: Bună! Pentru început: cine este .Andra din spatele ecranului? Ce vârstă ai şi de unde eşti?

.Andra: În primul rând, salutări! Mă numesc Andra, am 17 ani şi sunt din Ploieşti.

 

BIS aka OldNab: La ce profil eşti, în ce clasă şi unde?

.Andra: Studiez în Anglia, sunt în ultimul an, iar "materiile", dacă le pot numi aşa, sunt design grafic, fotografie, game design şi actorie.

 

BIS aka OldNab: Interesant! Când te-ai mutat în Anglia şi de ce?

.Andra: M-am mutat anul trecut, cu familia. În decembrie, ca să fiu mai precisă.

 

BIS aka OldNab: Care ar fi diferenţele dintre liceul în România şi liceul în Anglia?

.Andra: Diferenţele se pot vedea cu ochiul liber. Aici cu toţii se concentrează pe pasiunile oamenilor, iar în anii de studiu accentul se pune pe acestea. În România, din punctul meu de vedere, poţi intra la un liceu unde materiile să nu fie cele dorite, şi din nevoie să treci peste, ca să ajungi la Bacalaureat.

 

BIS aka OldNab: La ce facultate ai de gând să mergi şi unde, în ţară sau în străinătate?

.Andra: O să studiez tot în Anglia, la UAL. Personal, iubesc locul acesta.

 

BIS aka OldNab: Ce ţi-ai dori să profesezi pe viitor?

.Andra: Vreau să lucrez în industria jocurilor ca designer.

 

BIS aka OldNab: OK, hai să trecem, uşor-uşor, spre viaţa virtuală. Când şi cum te-ai alăturat acestei comunităţi?

.Andra: M-am alăturat prin 2016, în decembrie, la fel cum au aflat şi alte persoane de ea: de la prieteni.

 

BIS aka OldNab: Ne poţi spune care au fost acei prieteni şi dacă mai activează pe comunitate?

.Andra: Cel mai probabil nu sunt cunoscute aceste persoane: .Oana, Biancaftw, Nazze., iar, din câte ştiu, nu mai activează pe B-Zone.

 

BIS aka OldNab: La ce categorii ai obţinut gradul de moderator, când şi cât ai reuşit să le ţii?

.Andra: Am obţinut destul de multe, însă primul a fost pe la sfârşitul lui 2017, cel de Designer. Au urmat Lifestyle, Newsletter, Space, Trader, Welcome, prin 2018-2019. Nu mai ţin minte dacă am mai avut altele, au trecut câţiva ani. Mai apoi, în 2020, am obţinut gradul de moderator global, la care am renunţat. Nu a fost dificil să rămân cu ele în aceşti ani, cum nici acum dacă le-aş avea nu ar fi, însă ai nevoie de activitate şi să te mai atragă comunitatea în sine.

 

BIS aka OldNab: La mijlocul lunii ianuarie am fost promovaţi amândoi la gradul de Global Moderator. Care a fost reacţia ta?

.Andra: Eram sub semnul întrebării, sincer. Nu mă consideram atât de activă încât să rezulte promovarea, în sensul că mereu vreau să simt de una singură că îmi fac treaba bine, însă am acceptat oricum.

 

BIS aka OldNab: Recent, ai decis să renunţi la acest grad. Ne poţi dezvălui motivele din spatele acestei decizii?

.Andra: Prefer să spun doar două dintre ele, fiind principalele. Nu am mai fost atrasă atât de mult de comunitate, faţă de acum câţiva ani, să zicem. Ideile au început să dispară, mă gândeam doar la viaţă şi la viitorul meu. Cu timpul am ajuns să-mi doresc şi mai mult să pun demisia din cauza toxicităţii, acesta fiind al doilea factor, pentru că nu o puteam controla, şi nici nu mai voiam.

 

BIS aka OldNab: Iar acum să ne îndreptăm atenţia către domeniul SA:MP-ului. Care a fost prima ta facţiune, cum te-ai alăturat şi cât timp ai petrecut acolo?

.Andra: Prima facţiune a fost News Reporters. Am reuşit să intru prin 2017, dacă nu mă înşel, însă doar după câteva încercări pe care şi acum le consider amuzante, pentru că eram un jucător "noob". Am stat câteva luni sau un an, cred.

 

BIS aka OldNab: Ai fost promovată pentru prima oară ca lider în cadrul facţiunii News Reporters, în 2017, însă ai reuşit să ţii funcţia doar două luni şi jumătate. Ne poţi spune care au fost motivele pentru care ai pierdut liderul?

.Andra: Eram destul de mică pe atunci, iar încrederea acordată persoanelor necunoscute a dus la acest rezultat. Însă cine îşi doreşte poate învăţa din greşeli.

 

BIS aka OldNab: A doua şansă de a deveni lider a venit în cadrul facţiunii Paramedics, în 2019, iar de data asta ai reuşit să ţii funcţia timp de aproape un an, o perioadă de timp destul de impresionantă. Te-a ajutat doar faptul că ai învăţat din greşelile trecutului, sau au mai fost şi alţi factori care au contribuit la această realizare?

.Andra: Nu este dificil să fii lider, dar ai nevoie de foarte multă răbdare, să fii atent la ceea ce faci şi să ai încredere în tine, aşa eviţi greşelile. Dar dacă nu te mai atrage, pentru că tot repet cuvântul acesta, poţi renunţa foarte uşor, aşa cum a fost şi cazul meu.

 

BIS aka OldNab: Ce fel de lider ai fost? Permisiv, dur, corect, răzbunător?

.Andra: Am fost permisivă, dură când s-a cerut, corectă, însă cel mai mult am vrut să văd că membrii se simt bine. Unele decizii le luam cu ei, alteori ne jucam împreună, şi a fost frumos.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai înţeles cu superiorii tăi de-a lungul timpului? Ai vreun membru sau fost membru din Staff cu care te-ai înţeles deosebit de bine?

.Andra: M-am înţeles bine cu mai mulţi membri ai Staffului, însă cel mai bine cu Daryl (RPG4), admin actual, fratele mai mare.

 

BIS aka OldNab: Care funcţii ţi-au oferit mai multă satisfacţie, cele obţinute pe forum sau cele obţinute pe RPG2?

.Andra: Cred că atunci când SA:MP-ul era o "prioritate", adică pe la început, liderul a fost o experienţă interesantă, cu bune şi rele. Mai apoi am făcut trecerea la forum, care mi-a plăcut foarte mult. La momentul actual pot spune că nu au cum să îmi mai ofere o anumită satisfacţie, ţin de trecut. Dacă ar fi să aleg, totuşi, aş alege moderatorul global, probabil, fiindcă ai multe de făcut şi poţi să vezi totul cu alţi ochi.

 

BIS aka OldNab: Ţi-ar plăcea să mai ocupi vreo funcţie pe comunitate în viitor, sau crezi că te-ai retras definitiv?

.Andra: Când te retragi, nu ai cum să te întorci, pentru că ai avut motive întemeiate, iar sentimentul acela plăcut nu o să dureze mult, la fel cum nici atunci nu a durat. Prin urmare, retragerea e definitivă.

 

BIS aka OldNab: Pe final, ce ai să le transmiţi membrilor care abia s-au apucat de comunitate, ca să evite sancţiunile şi ca să reuşească în "cariera" lor virtuală atât pe serverele de SA:MP, cât şi pe forum?

.Andra: Fiţi întotdeauna respectuoşi, mai ales cu cei din Staff, care de atunci şi până acum încearcă şi reuşesc să construiască tot ce vedeţi în prezent aici. Niciodată să nu judecaţi persoanele, indiferent de cine sunt ele. Lăsaţi diferenţele dintre voi la intrare, fie că sunteţi fete sau băieţi, odată ce vă alăturaţi comunităţii B-Zone, sunteţi o echipă, una puternică. Fiţi buni, înţelegători şi nişte jucători speciali. Asta am dorit să văd mereu aici, poate într-o zi va deveni realitate. Îţi mulţumesc pentru interviu, toate cele bune şi să ne auzim cu bine! B-Zone este cel mai tare!

 

BIS aka OldNab: Mulţumesc .Andra pentru acest interviu. Daţi "Follow" secţiunii noastre şi topicurilor pinned pentru a fi la curent cu următoarele interviuri. Eu am fost BIS aka OldNab şi aştept feedbackul vostru legat de acest interviu. Pe curând!

Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to Interviu #83 - .Andra - Ex Global Moderator, RPG2 NR & Paramedics Leader
  • BIS aka OldNab locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.