Jump to content

Parcul arheologic Pompeii poate fi vizitat online


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

pompeii-22-febr-2020-shutterstock-1234523740-descopera.jpg?width=618&height=361

 

Parcul arheologic Pompeii se alătură instituţiilor care oferă tururi virtuale. Oficialii au decis să deschidă publicului virtual două case din Regio V.

În ultimele luni o serie de muzee şi parcuri arheologice din lumea întreaga şi-au încetat activitatea, dar şi-au deschis „porţile” publicului virtual, punând la dispoziţia internauţilor de pe întreg mapamondul posibilitatea de a vizita situri şi colecţii pe care mulţi dintre noi nu ar fi avut ocazia să le vadă în mod obişnuit.

 

În cadrul acestei iniţiative globale de deschidere a colecţiilor către public în contextul pandemiei de COVID-19 se alătură şi Parcul Arheologic Pompeii, care pune la dispoziţia publicului un tur virtual a două case din Regio V, notează The History Blog. Această regiune s-a dovedit în ultimii ani a fi extrem de prolifică, arheologii reuşind să descopere o multitudine de artefacte şi structuri arhitecturale care ne oferă o imagine mai bună asupra stilului de viaţă al romanilor din secolul I era noastră.

 

 

Turul celor două case care au fost incluse în acest tur virtual: „casa cu grădină” şi „casa lui orion”, datorită mozaicului care îl reprezintă pe eroul mitologic între stele, este narat de către directorul Parcului, Massimo Osanna. Acesta reuşeşte să ne oferă o imagine vie a oraşului antic, dar şi să ne oferă o multitudine de informaţii. Din nefericire pentru publicul larg, videoclipul este narat în limba italiană, iar subtitrările automate de pe YouTube au erori dese, totuşi, oficialii parcului au luat asta în considerare şi oferă un transcript în limba engleză care poate fi consultat AICI.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.