Jump to content

[Tutorial] Crearea / Editarea unei partitii (Disk Management)


Alexandru M. Nicolae
 Share

Recommended Posts

Best-SSD-for-gaming-1.jpg

Uneori, există o parte suplimentară de stocare pe un hard disk. Puteți utiliza acea porțiune nealocată de spațiu pe disc pentru a mări volumul principal al unei unități.

Pentru a ști dacă aveți spațiu nealocat pe unitatea de disc, puteți consulta unitatea din fereastra consolei Disk Management.

image0.jpg

Ceea ce poate să nu fie evident este că puteți utiliza orice bucată de stocare nealocată pe orice unitate pentru a face ca orice altă unitate să fie mai mare. Puteți combina chiar bucăți neutilizate de la mai multe hard disk-uri pentru a crește capacitatea de stocare a unei singure unități. Pentru a face orice sau toate acestea, urmați acești pași:
1. Open the Disk Management console window. 

1.1 Open 'Cortana' / 'Search'

1.2 Search: ''create and format hard disk partitions"

Interfata ar trebui sa arate cam asa(Aspectul vizual poate fi modificat in functie de sistemul dumneavoastra de operare.):

Capture.PNG

2.Faceți clic dreapta pe volumul pe care doriți să îl extindeți.

Volumul poate fi extins numai atunci când locuiește pe un hard disk care nu este utilizat în prezent și unde o porțiune de stocare nealocată este disponibilă în altă parte pe computer.

3.Selectati optiunea 'Extend volume'.

O sa se deschida 'The Extend Volume Wizard' care prin traducere ar insemna 'Expertul pentru extinderea volumului'. Este ca un fel de setup de instalare.

4. Apasati pe butonul 'Next'

Următorul ecran al asistentului vă permite să selectați bucăți de spațiu nealocat pe hard disk-urile din computer.

5.Alegeți bucățile de spațiu nealocat pentru a le adăuga la unitatea existentă.
Orice spațiu nealocat pe unitatea curentă (cel pe care îl extindeți) apare deja în coloana selectată (în partea dreaptă a ferestrei). Orice spațiu suplimentar nealocat pe alte unități apare în coloana Disponibil. Folosiți butoanele Adăugare sau Eliminare pentru a alege ce volume alocate să utilizați.
Dacă butonul Următorul nu este disponibil, valoarea specificată de Selectează cantitatea de spațiu în MB este prea mare. Setați-o la o valoare mai mică.
Mergeti mai departe cu setup-ul pana cand o sa va arate ca a fost terminat.

Dupa acest pas, urmeaza sa inchideti si 'Disk Manager-ul' si sa va bucurati de noul spatiu alocat!

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.